Άλλα αθλήματα

To πρόγραμμα της F1 και του MotoGP αυτό το τριήμερο

Η αγωνιστική δράση στη Formula 1 και το MotoGP επιστρέφει έπειτα από μια εβδομάδα απραξίας, γεμίζοντας δράση το τριήμερο μας.

Η αγωνιστική δράση στη Formula 1 και το MotoGP επιστρέφει έπειτα από μια εβδομάδα απραξίας, γεμίζοντας δράση το τριήμερο μας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται με το GP Γαλλίας στη πίστα του Πολ Ρικάρ, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη του πρώτου triple header της σεζόν (δηλαδή τρεις αγώνες σε τρία διαδοχικά σαββατοκύριακα). Ο αγώνας επιστρέφει μετά από απουσία ενός χρόνου λόγω της πανδημίας της Covid-19. Η πίστα έκανε την επιστροφή της στο καλεντάρι πίσω στο 2018 ως GP Γαλλίας, το οποίο απουσίαζε από το 2008.

Πρόκειται για ένα «κανονικό» σιρκουί, με αρκετές γρήγορες στροφές. Επιπλέον διαθέτει και αργές στροφές τις οποίες διαδέχονται μεγάλες ευθείες. Στις δύο τελευταίες επισκέψεις στο Πολ Ρικάρ, οι αγώνες δεν είναι ιδιαίτερα συναρπαστικοί. Η φύση όμως του φετινού Πρωταθλήματος, μας προϊδεάζει για ακόμα μία μάχη στην κορυφή.

Ο Μαξ Φερστάπεν προηγείται στη βαθμολογία με 105 βαθμούς, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ακολουθεί με 101. Ο Σέρτζιο Πέρεζ έκανε άλμα με τη νίκη του στο GP Αζερμπαϊτζάν και αυτό βοήθησε τη Red Bull να αυξήσει τη διαφορά της στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Από τη μεριά του, το MotoGP θα επισκεφτεί την πίστα του Σάχσενρινγκ για το GP Γερμανίας. Ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας, με το κορυφαίο Πρωτάθλημα σε δύο τροχούς να κάνει την επιστροφή του.

Η πίστα είναι μια από τις πιο τεχνικές του προγράμματος, με πολλές διαδοχικές στροφές μεσαίας ταχύτητας να απαιτούν πολλά από τους αναβάτες και τα ελαστικά. Επιπλέον η πίστα χαρακτηρίζεται από την πίσω ευθεία που φέρει το όνομα «καταρράκτης», καθώς υπάρχει απότομη υψομετρική αλλαγή.

Στη συγκεκριμένη πίστα, ο Μάρκ Μάρκεθ έχει ένα εκπληκτικό σερί 10 διαδοχικών νικών σε όλες τις κατηγορίες. Από την άλλη, ο Φάμπιο Κουαρταραρό θέλει να διευρύνει το προβάδισμα του στο Πρωτάθλημα, έχοντας 115 βαθμούς, έναντι 101 του Ζοάν Ζαρκό που ακολουθεί στη 2η θέση και 90 του Τζακ Μίλερ που βρίσκεται 3ος.

GP Γαλλίας F1

Παρασκευή, 18 Ιουνίου

12:30 – Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

16:00 – Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

Σάββατο, 19 Ioυνίου

13:00 – Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

16:00 Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή, 20 Ιουνίου

16:00 – Αγώνας

GP Γερμανίας MotoGP

Παρασκευή, 18 Ιουνίου

10:55 – Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

15:10 – Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

Σάββατο, 19 Ιουνίου

10:55 – Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

14:30 – Τέταρτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

15:10 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή, 20 Ιουνίου

15:00 – Αγώνας

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button