Άλλα αθλήματα

Αμφίβολος ο Πετρούνιας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Με αμφίβολη την ενεργή παρουσία του Λευτέρη Πετρούνια, ανοίγει αύριο στη Θεσσαλονίκη η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων. Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο έχοντας βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, για τους επόμενους μήνες, δεν άρχισε ακόμη, ουσιαστικά, την προετοιμασία του και το πιθανότερο είναι να παρακολουθήσει τη διοργάνωση ως θεατής, από την κερκίδα. Γεγονός που γνωστοποίησε ο ίδιος σήμερα, στην επίσημη παρουσίαση που έγινε για το Πρωτάθλημα, με συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη συμπρωτεύουσα.

Στο πάνελ της διαδικασίας, εκτός από τον Λευτέρη Πετρούνια, ήταν ακόμη, οι Ελληνες πρωταθλητές Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Δουλκερίδης, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, Ιωάννα Ξουλόγη, Αργυρώ Αφράτη, Βασιλική Μιλλούση, όπως και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ) και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Θανάσης Βασιλειάδης.
Ο τελευταίος, μιλώντας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που θα φιλοξενηθεί φέτος για 6η συνεχή χρονιά στις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Μίκρα, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που υποδεχόμαστε στη Θεσσαλονίκη όλα τα αστέρια της ελληνικής γυμναστικής, τους πρωταθλητές που μας έχουν κάνει υπερήφανους στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, τους αθλητές, οι οποίοι μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον και πάνω από όλα μας περνούν το μήνυμα πως πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά, γιατί η υποχρέωση στο κομμάτι της γυμναστικής που έχουμε αναλάβει, συνεχώς μεγαλώνει. Στους αγώνες πιστεύω ότι θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για τους περισσότερους αθλητές αποτελεί το πρωτάθλημα ένα καλό τεστ για το Ευρωπαϊκό που διεξάγεται τον Αύγουστο, αν και φέτος, λόγω του multi european games που γίνονται στη Γλασκώβη, έχουμε καθυστερήσει λίγο με το πρόγραμμα, συνήθως οι αγώνες γίνονταν Μάιο. Για κάποιους από τους αθλητές είμαστε οριακά στο ξεκίνημά τους».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, με τη σειρά του, δήλωσε: «Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη εγχώρια διοργάνωση, για τη γυμναστική. Αποτελεί μεγάλη μας χαρά να είμαστε πάλι στη Μίκρα, νιώθουμε το γήπεδο, όπως και τη Θεσσαλονίκη, σαν δεύτερο σπίτι μας. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες, έχει πολλά να δει. Το μέλλον της γυμναστικής μπορείτε να το δείτε στη Μίκρα, υπάρχουν πολλά παιδιά που πιστεύω θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές στερέωμα σύντομα. Το χειροκρότημα του κόσμου είναι που κρατάει σε ερασιτεχνικό άθλημα, όπως είναι η γυμναστική, τον αθλητή».

Σε προσωπικό επίπεδο, ο αήττητος την τελευταία διετία στους κρίκους, Ολυμπιονίκης, διευκρίνισε: «Εχουμε μετατοπίσει για λίγο αργότερα την προετοιμασία μας, λόγω της αλλαγής του Ευρωπαϊκού και η δική μου συμμετοχή στους αγώνες είναι αμφίβολη. Θα είμαι, όμως, στο γήπεδο για τον κόσμο και όλα τα παιδιά που θα αγωνιστούν, θέλω να στηρίξω τους συναθλητές μου. Επειδή, όμως, το πρόγραμμα, το επόμενο διάστημα έχει Μεσογειακό, Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και εν συνεχεία World Cup, που είναι πρόκριση για τους Ολυμπιακούς και πηγαίνουν μέχρι τον επόμενο Μάιο κάθε μήνα, το να ξεκινήσω δύο μήνες νωρίτερα την προετοιμασία, στην ηλικία μου, είναι λίγο επιβαρυντικό. Οπότε, είναι αμφίβολη η συμμετοχή μου, θα κάθομαι σίγουρα ανάμεσα στον κόσμο για να απολαύσουμε όλα μας τα αστέρια».
Κατέληξε ο Πετρούνιας επισημαίνοντας: «Είμαι ικανοποιημένος με αυτά που έχω, αλλά θα είμαι ικανοποιημένος με ακόμη περισσότερα. Ετσι έχω μάθει».

Ο πρωταθλητής στους κρίκους, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, είπε:
«Είναι μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ στο δεύτερο… σπίτι μας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, είμαστε δίπλα σε όλους. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε όλες τις διοργανώσεις, να πάρουμε προκρίσεις, ώστε να συμμετέχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκιο, όσο γίνεται περισσότεροι αθλητές. Δεν είναι εύκολο, νομίζω, όμως, ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα, καλούς αθλητές, Ολυμπιονίκες που είναι τιμή μας να τους έχουμε δίπλα μας, ειδικά, εμείς οι νεότεροι. Με κάνει χαρούμενο να έχω δίπλα μου, αυτήν τη στιγμή, τον καλύτερο αθλητή στο παγκόσμιο στερέωμα (σ.σ. στη διπλανή θέση από τον ίδιο βρίσκονταν ο Λευτέρης Πετρούνιας). Θεωρώ ότι στο τέλος θα γίνει καλή προσπάθεια, δεν θέλω να λέω πολλά».

Τη… σκυτάλη πήρε ο Θεσσαλονικιός, δις πρωταθλητής Ευρώπης, στην κατηγορία των εφήβων, Μιχάλης Δουλκερίδης, τονίζοντας: «Για μένα το… σπίτι μου είναι η Μίκρα. Χαιρόμαστε που, για 6η συνεχή φορά, θα έχουμε το Πανελλήνιο στο γυμναστήριο “ Ιωάννης Μελισσανίδης”. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι ο αρχικός αγώνας για το μεγάλο κύκλο που αρχίζει για την Ολυμπιακή σεζόν. Είναι ένα καλό τεστ για όλους μας, για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Πιστεύουμε να υπάρχει θετική ενέργεια και στήριξη, ώστε να μεταφέρουμε αυτό που ζούμε καθημερινά και θέλουμε να περάσουμε στις επόμενες γενιές».

Η Ιωάννα Ξουλόγη, κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο που υλοποιήθηκε στο Μπακού, στις ασκήσεις εδάφους, εξέφρασε την επιθυμία: «Να κατακτήσω τον τίτλο στο Πρωτάθλημα, όπως το έκανα το 2015. Θέλουμε, επίσης, όλοι να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει το υπέροχο θέαμα που έχουμε να προσφέρουμε. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι ένα καλό τεστ για το Μεσογειακό που έχουμε σε ένα μήνα, το Ευρωπαϊκό τον Αύγουστο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Οκτώβριο».

Η Αργυρώ Αφράτη, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό τα δυο προηγούμενα χρόνια, ανέφερε: «Ελπίζουμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα, να σας κάνουμε να χαρείτε και να θέλετε να συμμετέχετε μαζί μας. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στο σύνθετο ατομικό και έχω κατακτήσει τον τίτλο, φέτος θα αγωνιστώ μόνο σε δύο όργανα, λόγω και ενός προβλήματος που είχα. Θέλω να δείξω τις δυνάμεις μου και να βοηθήσω την ομάδα για τους αγώνες που έρχονται».

Η Βασιλική Μιλλούση γνωστοποίησε, όπως το έκανε ο Πετρούνιας, ότι και η δική της παρουσία στους αγώνες δεν είναι βέβαιη. «Είμαι στη Θεσσαλονίκη αφενός, γιατί την αγαπώ, αφετέρου διότι είναι οι προπονητές μου εδώ, πέρασα εδώ όλη την Ολυμπιακή προετοιμασία μου, με πολύ ωραίες αναμνήσεις. Ηρθα να συνεχίσω την προετοιμασία μου, να δω ξανά τους προπονητές μου και να προπονηθώ μαζί τους, να υποστηρίξω το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τους νέους αθλητές, όπως το κάνω τα τελευταία, δε θέλω να πω πόσα (γέλια), χρόνια», ήταν τα λόγια της αρχικά. Πρόσθεσε εξηγώντας: «Δεν αποφάσισα ακόμη αν θα έχω ενεργή συμμετοχή στον αγώνα, γιατί είμαι ακόμη στην επανένταξη, μετά από μια δύσκολη διαδικασία καλοκαιριού. Προετοιμάζομαι για τους Μεσογειακούς αγώνες, αυτός είναι ο πρώτος μεγάλος διεθνής στόχος, για να επανέλθω στα γήπεδα. Φυσικά, αν όλα πάνε καλά, θα έχω μετά το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button