Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League 2: Τα ερωτηματικά που «γεννά» η αύξηση στα οικονομικά κριτήρια

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση ν’ αυξηθούν τα οικονομικά κριτήρια συμμετοχής για τις ΠΑΕ στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση ν’ αυξηθούν τα οικονομικά κριτήρια συμμετοχής για τις ΠΑΕ στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Ουσιαστικά μέσα σε λίγες ημέρες αυξήθηκε σημαντικά το ποσό που πρέπει να πιστοποιηθεί για την κάθε ομάδα για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στην Super League 2. Μάλιστα, η αύξηση κρίνεται ως διπλή διότι και πριν την τελευταία αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη, το ποσό ήταν ακόμα μικρότερο από τις αρχικές 250.000 ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο και τις 100.000 ευρώ εγγυητική. Πλέον τα χρήματα αυτά ανέρχονταισε 350.000 και 150.000 αντίστοιχα, όπερ σημαίνει εν ολίγοις πως η προϋπόθεση συμμετοχής φτάνει πλέον το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το βασικό ερώτημα είναι εάν τα χρήματα αυτά μπορούν να συγκεντρωθούν από τις ομάδες που διατηρούν ένα πολύ μικρό Μ.Κ. αυτή τη στιγμή και ουσιαστικά μετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League. Επίσης, η κάλυψη της εγγυητικής της τάξης των 150 χιλ. δεν είναι ένα αμελητέο ποσό, το αντίθετο…

Τώρα, ανάμεσα στα δεκάδες ερωτήματα είναι αν θα δοθεί κάποιος χρόνος στις ΠΑΕ στο να προχωρήσουν τις διαδικασίες, διότι λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να έχει προεξοφληθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν ποιες θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος. Συνεπώς, διαφαίνεται ότι ο χρόνος είναι ασφυκτικός προκειμένου οι ΠΑΕ να καλύψουν την βασική τους προϋπόθεση…

Με μια απλή ματιά διαφαίνεται πολύ δύσκολο το σύνολο των ομάδων που είναι στην Football League αυτή τη στιγμή και θα έχουν το δικαίωμα να παίξουν τη νέα περίοδο στην Super League 2 να καλύψουν αυτή την προϋπόθεση. Από την άλλη στην πορεία θα φανεί κατά πόσο αυτό είναι εφικτό η όχι.

Επίσης, αποδεικνύεται πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Super League 2 διαδραματίζει κάποιο σοβαρότερο ρόλο στις διαβουλεύσεις που υπάρχουν για τον αριθμό των ομάδων που θ’ ανέλθουν στη μεγάλη κατηγορία. Με μια απλή ματιά φαίνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον το πρωτάθλημα της Super League 1 ν’ απαρτίζεται από περισσότερες από 16 ομάδες διότι αυτή είναι η τάση η οποία αυτή τη στιγμή πάει να καταγράφει.

Πηγή: Athlitiko

Διαβάστε επίσης

Back to top button