Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ολαϊτάν: «Ελεγαν ότι έπαιρνα αναβολικά»

Στα 17 του ο Μάικλ Ολαϊτάν άφησε τη Νιγηρία και ήρθε στην Ελλάδα μέσω του αδερφού του Τζέι Τζέι Οκότσα. Αρχικά για τον Άρη, στον οποίο δεν έπαιξε ποτέ.

Στα 17 του ο Μάικλ Ολαϊτάν άφησε τη Νιγηρία και ήρθε στην Ελλάδα μέσω του αδερφού του Τζέι Τζέι Οκότσα. Αρχικά για τον Άρη, στον οποίο δεν έπαιξε ποτέ. Το βάπτισμα του πυρός ήρθε με τη Βέροια, μέσω της οποίας έφτασε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Το βράδυ της δεύτερης μέρας του Μαρτίου του 2014, μόλις στα 21 του, έμελλε να αλλάξει η καριέρα του.

Στο ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο έδαφος, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, λίγο πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ένα περιστατικό που τον επηρέασε ψυχολογικά και για το οποίο χρειάστηκε να περάσει καιρός μέχρι να νιώσει ξανά… ελεύθερος. Μέχρι να σταθεί στα πόδια του χωρίς να σκέφτεται αν θα πέσει και πάλι.

Μέχρι και σήμερα, ο Νιγηριανός επιθετικός δεν είναι σε θέση να πει ακριβώς τι έφταιξε για την πτώση του. Οι διαδοχικές εξετάσεις που έκανε σε Ελλάδα και Βέλγιο, τα αναβολικά που έλεγαν ότι πήρε και η κατηγορηματική του διάψευση: «Τόσα χρόνια ούτε πίνω, ούτε καπνίζω».

Η συζήτηση του Gazzetta με τον Μάικλ Ολαϊτάν πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Ιουνίου. Δυο μέρες αργότερα, ο Κρίστιαν Ερικσεν κατέρρευσε στο χορτάρι του «Parken» της Κοπεγχάγης θυμίζοντας σε πολλούς το αντίστοιχο περιστατικό του Νιγηριανού επιθετικού το 2014. Δέχθηκε – όπως ήταν λογικό – πολλές κλήσεις από media για να μιλήσει για το θέμα. Δεν θέλησε. Δεν θέλει να «συνδέεται» απόλυτα η καριέρα του με εκείνη τη βραδιά, δεν θέλει να τον λυπάτε κανένας! Συνέβη, έπεσε, του πήρε λίγο χρόνο, αλλά στάθηκε ξανά στα πόδια του ο Μάικλ Ολαϊτάν και μακάρι να συμβεί το ίδιο και με τον Κρίστιαν Ερικσεν, για τον οποίο δεν θέλησε να μιλήσει.

Μίλησε για τα δικά του βιώματα. Τα καλά και τα (πολύ) άσχημα. Τα δύσκολα χρόνια στην Αφρική όταν έπαιζε μπάλα ξυπόλητος και μάτωναν τα καλάμια του, για τους σκοτωμούς μπροστά του από συγκρούσεις συμπατριωτών του για θρησκευτικούς λόγους, για τη μητέρα που έχασε όταν αγωνιζόταν στη Βέροια. Η καριέρα του 28χρονου σήμερα επιθετικού μπορεί να μην πήρε το δρόμο που ονειρευόταν και άξιζε, αλλά δεν είναι αχάριστος: «Άλλοι δεν είχαν δεύτερη ευκαιρία».

Ο 28χρονος Μάικλ Ολαϊτάν, ηγέτης του Πανσερραϊκού πια, με τον οποίο θέλει να γράψει ιστορία, εξομολογείται στo Gazzetta όσα δεν τόλμησε να πει ποτέ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Διαβάστε επίσης

Back to top button