Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Να μην έχουν βαθμολογικό αντίκτυπο οι αγώνες των Β’ ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2

Στη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αναδείχθηκε από βουλευτές τουλάχιστoν τριών κομμάτων, ακόμα και του κυβερνώντος, αυτό που όλοι βλέπουν αλλά μέχρι στιγμής ουδείς, από όσους έχουν αρμοδιότητα, δεν αντιμετωπίζει.

Στη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αναδείχθηκε από βουλευτές τουλάχιστoν τριών κομμάτων, ακόμα και του κυβερνώντος, αυτό που όλοι βλέπουν αλλά μέχρι στιγμής ουδείς, από όσους έχουν αρμοδιότητα, δεν αντιμετωπίζει.

Το πρόβλημα έχει ως εξής: Το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 θα έχει δύο εκ προοιμίου ομάδες δύο κατηγοριών. Τις «Β’ ομάδες» των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1, που όπως επαναλάμβανε ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έχουν «αναπτυξιακά χαρακτηριστικά» και τις, ας τις ονομάσουμε έτσι, «κανονικές ομάδες» ο οποίες μέχρι να καταστούν βαθμολογικά αδιάφορες θα παλεύουν είτε για να μπουν στα πλέι οφ με στόχο την κατάληψη των θέσεων που οδηγούν απευθείας ή μέσω μπαράζ στη Σούπερ Λιγκ 1, είτε για να αποφύγουν τα πλέι άουτ και μέσω αυτών τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική.

Οι τέσσερις ή οι έξι Β’ ομάδες σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα είναι βαθμολογικά αδιάφορες. Και σύμφωνα με όσα ζητεί να ισχύσουν η Σούπερ Λιγκ 1 δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου (σ.σ. λογικό), αλλά θα μπορούν να πάρουν μέρος στα πλέι όφ! Δεν θα μπορούν να υποβιβαστούν, εφόσον δεν υποβιβαστεί η πρώτη ομάδα, αλλά θα παίρνουν μέρος στα πλέι άουτ! Αυτά θα ισχύουν για την επόμενη και τη μεθεπόμενη σεζόν.

Άρα οι εξ’ ορισμού βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες με τα αμιγώς «αναπτυξιακά χαρακτηριστικά» και τα ιδιάζοντα κίνητρα θα μπορούν να καθορίζουν στους αγώνες που θα παίρνουν μέρος τις τύχες των «κανονικών ομάδων» του πρωταθλήματος.

Πώς, επομένως, σε αγώνες μεταξύ αυτών των ομάδων και μάλιστα κρίσιμους και καθοριστικούς, δεν «θα χάνουν κατά το δοκούν» και δεν θα έχουν «ρόλο νταλαβεριτζή», όπως οι βουλευτές προ ημερών επεσήμαναν; Mια, καινοφανής και τολμηρή πρόταση είναι οι αγώνες των Β’ ομάδων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 να μην έχουν κανένα βαθμολογικό αντίκτυπο, μέχρι σταδιακά να οδηγηθούμε σ’ ένα αμιγές πρωτάθλημα β’ ομάδων.

Είναι από τις φορές που η πιο τολμηρή επιλογή είναι και η πιο ασφαλής ώστε να μην υπάρχουν σκιές, χωρίς αυτό, σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι οι Β’ ομάδες αποτελούν το πρόβλημα.

Άλλωστε έχουμε να κάνουμε με μια κατηγορία, στην οποία ούτως ή άλλως η πληγή έχει κακοφορμίσει και με τις αποφάσεις που κατά καιρούς λαμβάνονται – μεγάλος αριθμός ομάδων, χαμηλά κίνητρα κοκ – το πρόβλημα παραμένει άλυτο έχοντας καταστεί συνήθεια, αν κρίνουμε από τη συχνότητα των εκθέσεων της Sportradar.

πηγή: «SoccerPlus»

Διαβάστε επίσης

Back to top button