Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Γιάκομπ Γιόχανσον! (pic)

Ο Σουηδός με προσωπική του δήλωση στο site της Γκέντεμποργκ γνωστοποίησε ότι, λόγω τραυματισμών, αναγκάζεται να «κρεμάσει» τα παπούτσια του

Ο Σουηδός με προσωπική του δήλωση στο site της Γκέντεμποργκ γνωστοποίησε ότι, λόγω τραυματισμών, αναγκάζεται να «κρεμάσει» τα παπούτσια του

Ο Σουηδός χαφ που φόρεσε και τίμησε τη φανέλα της ΑΕΚ από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2018, ανακοίνωσε επίσημα ότι σταματάει το ποδόσφαιρο. Αιτία; Οι σοβαροί τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν την τελευταία τριετία και δεν του επιτρέπουν πλέον να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Ο 31χρονος αμυντικός χαφ με προσωπική του δήλωση στο επίσημο site της Γκέντεμποργκ, στην οποία και ανήκει, έκανε γνωστό το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας: «Είναι μία δύσκολη απόφαση, αλλά οι μεγάλοι μου τραυματισμοί, έφεραν δύσκολες συνέπειες για μένα τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας δύσκολος τρόπος να τελειώσω τα πάντα, αλλά είμαι αναγκασμένος. Αυτό δεν έρχεται ως σοκ ή έκπληξη αυτή τη στιγμή, αλλά είναι μία απόφαση που έχει προκύψει». Παράλληλα, ο Γιόχανσον τόνισε για την Γκέντεμποργκ, στην οποία ανδρώθηκε πως “Εχω φανταστικές αναμνήσεις. Τώρα θα παρακολουθώ ως οπαδός”.

Στη Σουηδία τονίζουν πως ο Γιόχανσον είχε συνειδητοποιήσει ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η ανακοίνωσή του έγινε λίγο πιο γρήγορα απ’ ότι είχε προβλέψει, μετά τη διαρροή στα Μέσα. Φυσικά και η ίδια η Γκέντεμποργκ ευχαρίστησε δημόσια τον Γιόχανσον για όσα προσέφερε στο σύλλογο.

Ο Γιόχανσον έπαιξε στην ΑΕΚ σε 127 παιχνίδια, έχοντας 10 γκολ και 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγυρίζοντας μαζί της ένα πρωτάθλημα και ένα Κυπέλλου Ελλάδας.

Επίσης, στην Γκέντερμποργκ ο Γιάκομπ αγωνίστηκε σε 217 παιχνίδια (23 γκολ, 13 ασίστ) και στη Ρεν σε 22 αγώνες (ένα γκολ). Στην Εθνική Σουηδίας έπαιξε σε 18 ματς και πέτυχε ένα γκολ. Ενα ιστορικό γκολ καθώς έδωσε στη Σουηδία την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018 απέναντι στην Ιταλία. Επίσης, ήταν ενεργό μέλος και σε όλες τις μικρές Εθνικές της χώρας του.

πηγή: aek365.com

Διαβάστε επίσης

Back to top button