Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γκολ, θέαμα και αγωνία στον «όμιλο του θανάτου»

Στον όμιλο του... θανάτου τελικά χαμογέλασαν και οι τρεις!

Στον όμιλο του… θανάτου τελικά χαμογέλασαν και οι τρεις! Ο έκτος όμιλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν Γερμανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ουγγαρία.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον πλανήτη περίμεναν με αγωνία και οι ομάδες φρόντισαν να τους αποζημιώσουν. Είκοσι γκολ σημείωσαν στις τρεις αγωνιστικές και η πρόκριση παρέμενε ανοιχτή μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, τα 20 τέρματα στον έκτο όμιλο του EURO 2020, αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη… παραγωγικότητα στην Ιστορία των ομίλων των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, από το 1980 και έπειτα που καθιερώθηκαν οι όμιλοι.

Τα… πρωτεία, κατέχει ο πρώτος όμιλος στο EURO 1984. Εκεί συμμετείχαν Γαλλία, Δανία, Βέλγιο, Γιουγκοσλαβία και ειχαν σημειώσει 23 γκολ. Ένα ρεκόρ που μέχρι σήμερα φαντάζει απλησίαστο.

Παράλληλα, το 2004 στο δεύτερο γκρουπ, Γαλλία, Αγγλία, Κροατία και Ελβετία, είχαν «βρει δίχτυα» 20 φορές.

Το ποδόσφαιρο πάντως δεν είναι μόνο γκολ και θέαμα… Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 και στον τρίτο όμιλο, αγωνίστηκαν Γερμανία, Πολωνία, Βόρεια Ιρλανδία και Ουκρανία. Στις έξι αναμετρήσεις σημειώθηκαν μόλις επτά τέρματα, που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην Ιστορία των Euro, ενώ σε κανένα παιχνίδι δεν σκόραραν και οι δύο ομάδες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση των ομίλων σημειώθηκαν 94 γκολ, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ, αλλά μόνο τα δύο τελευταία χρόνια οι όμιλοι σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι έξι.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button