Άλλα αθλήματα

LIVE: Ράλι Ακρόπολις με Ειδική Διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας

Μία μεγάλη έκπληξη στους φίλους των αγώνων επεφύλασσε η επίσημη παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Μία μεγάλη έκπληξη στους φίλους των αγώνων επεφύλασσε η επίσημη παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Αν η μεγάλη χαρά της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν ήταν αρκετή, αν το γεγονός πως θα απλωθεί τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στη Στερεά Ελλάδα δεν είχε καλύψει πλήρως τη δίψα των απανταχού φίλων της ταχύτητας, ήρθε η ανακοίνωση διεξαγωγής υπέρ-ειδικής διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας για να αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα!

Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και των υποστηρικτών της διοργάνωσης, αποκαλύφθηκε κάθε πτυχή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

Η μεγάλη επιστροφή

Με 77 ημέρες να απομένουν για την εκκίνηση του ένα του γύρου της σεζόν για το WRC, o κ. Αυγενάκης υποδέχθηκε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» όλους εκείνους που πίστεψαν και επέλεξαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα της επιστροφής του αγώνα στον κορυφαίο θεσμό ράλλυ παγκοσμίως. Μπορείτε να δείτε LIVE όλα όσα συμβαίνουν στην εκδήλωση, στο παρακάτω video…

Κατά την ομιλία του, ο Κος Αυγενάκης ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021, αλλά και στάθηκε στο αποτέλεσμα του πλάνου του Υπουργείου αναφορικά με την επιστροφή της χώρας σε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις χορηγίες κορυφαίων εταιρειών από σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Ανάμεσά τους η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, που, έχοντας επί μία δεκαετία συνδέσει το όνομά της με αυτό του Ράλλυ Ακρόπολις, επισφράγισε τους δεσμούς της με τον εμβληματικό αγώνα, ο οποίος για τις χρονιές 2021-2022 θα ονομάζεται «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις». Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η ΕΚΟ πάντα πίστευε στην επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και τόνισε ότι «… δικαιωνόμαστε μαζί με όσους λίγους συνέχιζαν να το πιστεύουν και προσπάθησαν σκληρά προκειμένου να βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ».

Rally Acropolis

Μάχη με το χρονόμετρο μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος

Σε ανάλογης διάρκειας συνεργασίες προχώρησε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση στο χώρο όπου δραστηριοποιούνται. Μεταξύ τους η Cosmote, που ειδικότερα για τη φετινή εκδοχή του αγώνα θα βρεθεί πίσω από ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματά του: ο λόγος για την «Cosmote 5G Athens Stage».

Όπως προδίδει η ονομασία, πρόκειται για μία διαδρομή που θα διοργανωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας με μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο. Η εν λόγω διαδρομή θα ακολουθήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κάτω από την Ακρόπολη, και θα φέρει την «καρδιά» του αγώνα σε ορισμένους από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, με αποκορύφωμα το πέρασμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων εμπρός από την Πλατεία Συντάγματος! Ένα υπερθέαμα που, όπως τόνισε και ο κ. Αυγενάκης, «…θα ταξιδέψει την εικόνα της χώρας μας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο».

Το πέρασμα από την Αθήνα, όπως και τρεις καθαρά αγωνιστικές μέρες στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, αποτελούν εχέγγυο για την προβολή της χώρας σε διεθνές επίπεδο, κάτι που αναγνωρίζεται και από τον ΕΟΤ, που παραδοσιακά στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα.

Rally Acropolis

Νέα ταυτότητα αγώνα

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αποκαλύφθηκε το νέο λογότυπό του, που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη διαχρονικότητα. Συμπαγές και ταυτόχρονα δυναμικό, αντλεί το σχήμα του από έναν συνδυασμό των γραμμάτων «A» και «R» του λατινικού αλφαβήτου, που φυσικά αποτελούν τα αρχικά της ονομασίας του αγώνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, όπως ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των χορηγών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που άλλωστε αποτελούν και τους μεγαλύτερους «συμμάχους» της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους η Toyota Ελλάς, που κατέχει ηγετική θέση σε επίπεδο πωλήσεων και after sales στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών, η Κωτσόβολος, που με 70 χρόνια παρουσίας στην αγορά διαθέτει πανελλαδικά δίκτυο με 95 φυσικά καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, η Chipita με τη μάρκα 7DAYS, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, καθώς και οι ANEK Lines και Superfast Ferries, όπως και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Από σήμερα βρίσκεται στον «αέρα» η ιστοσελίδα www.acropolisrally.gr, που στο εξής θα αποτελέσει το πλέον έγκυρο μέσο για όλες τις σχετικές με το EKO Ράλλυ Ακρόπολις πληροφορίες.

Χαράς Ευαγγέλια λοιπόν για τους φίλους της ταχύτητας, με τον Εθνικό μας Αγώνα να είναι μόλις δυόμιση μήνες μακριά. Ετοιμαστείτε να πάρουμε τα βουνά!

Rally Acropolis

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button