Τοπικές Ειδήσεις

Μάσκες: Που παραμένουν υποχρεωτικές – Όλα τα νέα μέτρα

Οι μάσκες παύουν να είναι υποχρεωτικές για τους εξωτερικούς χώρους, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους εσωτερικούς. Δείτε όλα τα νέα μέτρα.

Οι μάσκες παύουν να είναι υποχρεωτικές για τους εξωτερικούς χώρους, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους εσωτερικούς. Δείτε όλα τα νέα μέτρα.

Μάσκες: Η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, σε συνδυασμό με τη πτώση των κρουσμάτων, οδήγησε τη Κυβέρνηση στην απόφαση να άρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εξωτερικούς χώρους όπως ανακοίνωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρότι η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους παύει να είναι υποχρεωτική, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, από την προσεχή Δευτέρα παύει, μεταξύ άλλων, να ισχύει και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα:

Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας (curfew).

Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Επίσης, αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Πρόκειται για μια νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία επιβεβαιώνει την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, οι οποίοι προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς.

Από την πλευρά του, ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε, «Η καθημερινότητά μας αλλάζει και πάλι, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες σταματούν να ισχύουν μέτρα που για μήνες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της. Όσο, όμως, και αν αδημονούμε για τη νέα μας κανονικότητα, όσο και αν θέλουμε να αφήσουμε την πανδημία πίσω μας, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι δεν έχει έρθει ακόμα αυτή η στιγμή. Και ότι για όσο η πανδημία συνεχίζεται, παραμένουμε προσεκτικοί και εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα».

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button