Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Super League: 11 από τις 14 ομάδες “χτίζονται” στο εξωτερικό!

Προπονητικά κέντρα του εξωτερικού, κυρίως της Ολλανδίας, επέλεξαν οι έντεκα από τις 14 ομάδες της Σούπερ Λίγκας (Α’ Εθνικής).

Προπονητικά κέντρα του εξωτερικού, κυρίως της Ολλανδίας, επέλεξαν οι έντεκα από τις 14 ομάδες της Σούπερ Λίγκας (Α’ Εθνικής).

Μεταξύ αυτών και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που, μετά από πολλά χρόνια “χτισίματος” στο Καρπενήσι, επέλεξε να κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Κίελτσε της Πολωνίας, αγαπημένος προορισμός της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια, ενίοτε του Παναθηναϊκού και του Άρη. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προτίμησε το αθλητικό κέντρο του ξενοδοχείου «Μπινκόφσκι».

Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνον ο Παναιτωλικός, η Λαμία και ο Ιωνικός. Οι δύο πρώτες ομάδες, επέλεξαν το γειτονικό γι’ αυτές Καρπενήσι, εκεί που γεμίζουν μπαταρίες κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια…

Γιατί προτιμούν το εξωτερικό οι περισσότερες ομάδες;

Όπως βγαίνει από τα ρεπορτάζ των ομάδων, πρώτον γιατί υπάρχουν οργανωμένα αθλητικά κέντρα, ειδικά σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και επίσης βρίσκουν την ευκαιρία να δώσουν και διεθνή φιλικά παιχνίδια με ομάδες ξένων χωρών. Πάντως, είναι λυπηρό που σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης φεύγει τόσο συνάλλαγμα στο εξωτερικό. Πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε στροφή σε ελληνικούς προορισμούς, με πρώτες επιλογές των ομάδων το Καρπενήσι, το Πήλιο, το Ελατοχώρι Πιερίας και τα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Φέτος, ακόμη και μικρομεσαίες ομάδες, ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό. Ήρθαν η… ανάπτυξη και η οικονομική ευμάρεια στην Ελλάδα και δεν το πήραμε χαμπάρι, ή είναι ένα σημείο των καιρών, σαν μια μόδα στους προπονητές, που σύντομα θα περάσει;

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός βρίσκεται από προχθές στο Στανς της Αυστρίας. Θα επιστρέψει μετά από 15 ημέρες, καθώς θα δώσει και τους προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΣ θα προπονείται αρχικά στη Θεσσαλονίκη και από 12 έως 26 Ιουλίου θα είναι στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Νωρίς ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης, στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Μόλις επιστρέψει, θα συνεχίσει τις προπονήσεις και τα φιλικά, από 29 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου στο Γκρατς της Αυστρίας. Η ΑΕΚ ξεκίνησε την δουλειά από το Πήλιο και τώρα αναχώρησε για την Ολλανδία. Επί ολλανδικού εδάφους και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άλκμααρ θα κάνει προετοιμασία ο Παναθηναϊκός. Ο Αστέρας Τρίπολης θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου τις προπονήσεις στην Αρκαδία και από 20 Ιουλίου θα συνεχίσει σε αθλητικό κέντρο της Ολλανδίας.

Ο Βόλος από 4 έως 11 Ιουλίου θα είναι στην Πορταριά του Πηλίου και στη συνέχεια από 12 έως 25 Ιουλίου θα κάνει προετοιμασία στην Ολλανδία. Ο Ατρόμητος Περιστερίου θα προπονηθεί αρχικά στις εγκαταστάσεις που έχει στον Άγιο Ιερόθεο και στις 15 Ιουλίου θα πάει στο Αλικάντε Ισπανίας για φιλικά παιχνίδια, αλλά και προπονήσεις. Ο ΟΦΗ μέχρι στις 10 Ιουλίου θα προπονείται στο Ηράκλειο, στο Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο. Στη συνέχεια, για 15 ημέρες θα συνεχίσει την προετοιμασία στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας. Ο Απόλλων Σμύρνης δεν ανακοίνωσε τις ημερομηνίες προετοιμασίας, ούτε το αθλητικό κέντρο, αλλά θα πάει αρχικά στη Βουλγαρία και στη συνέχεια στην Κύπρο όπου θα δώσει και φιλικό παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ.

Ας δούμε και τις ομάδες που προτίμησαν να μείνουν στην Ελλάδα. Ο ΠΑΣ Λαμία θα ξεκινήσει προπονήσεις στο ΔΑΚ της πόλης και από 7 έως 16 Ιουλίου θα είναι στο Καρπενήσι. Κάπως έτσι θα κινηθεί και ο Παναιτωλικός. Το μεγαλύτερο κομμάτι προετοιμασίας θα γίνει στις εγκαταστάσεις Emileon, ιδιοκτησίας του προέδρου Φώτη Κωστούλα και στο διάστημα 26 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου θα πάει στο Καρπενήσι. Τέλος, ο νεοφώτιστος Ιωνικός, θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στον Βόλακα Δράμας.

Πηγή: agon.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button