Άλλα αθλήματα

Τέλος ο Βινιάλες από τη Yamaha

H Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Μάβερικ Βινιάλες θα φύγει από την ομάδα στο τέλος της φετινής σεζόν

H Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Μάβερικ Βινιάλες θα φύγει από την ομάδα στο τέλος της φετινής σεζόν

Σε μια κίνηση που δεν αποτελεί έκπληξη, μια και το γυαλί στις σχέσεις τους έχει ραγίσει τον τελευταίο καιρό, η εργοστασιακή ομάδα Monster Yamaha ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει με τον Μάβερικ Βνιάλες μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Ακόμα και η πολύ καλή εμφάνισή του στον τελευταίο αγώνα στο Assen, όπου πήρε την pole position και τερμάτισε 2ος στον αγώνα δεν στάθηκε αρκετή για να αλλάξει την κατάσταση. Ο Βινιάλες φεύγει από τη Yamaha ένα χρόνο προτού λήξει το συμβόλαιό του, που είχε διάρκεια μέχρι το 2022.

Ο Βινιάλες εντάχθηκε στο δυναμικό της Yamaha το 2017, ύστερα από μια πάρα πολύ καλή σεζόν με τη Suzuki, για να αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα προς την Ducati Χόρχε Λορέντσο. Πάνω του η Yamaha στήριξε πολλές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου και ο Ισπανός φάνηκε να ανταποκρίνεται, καθώς κέρδισε τους τρεις από τους πέντε πρώτους αγώνες του με τη M1. Η πορεία του όμως στη συνέχεια δεν αποδείχτηκε το ίδιο καλή.

Πώς φτάσαμε στο Ναδίρ

Φέτος πάλι ξεκίνησε τη χρονιά πολύ ελπιδοφόρα, κερδίζοντας στον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, αλλά η συνέχεια ήταν πτωτική, με το ναδίρ να έρχεται στο Σάχσενρινγκ πριν από μία εβδομάδα, όπου τερμάτισε τελευταίος. Μετά τον αγώνα στη Γερμανία ο Βινιάλες έκανε πολύ σκληρές δηλώσεις για το πώς τον αντιμετωπίζουν στη Yamaha και φαίνεται ότι αυτή ήταν και η προτελευταια πράξη του δράματος, με την τελευταία να είναι η σημερινή ανακοίνωση του διαζυγίου του με τη Yamaha.

Το μέλλον του Βινιάλες στο MotoGP, όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, βρίσκεται στο γκαράζ της Aprilia, όπου αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινωθεί ότι θα αποτελέσει δίδυμο με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό την επόμενη χρονιά.

Ήταν επιθυμία του Βινιάλες να φύγει

Η ανακοίνωση της Yamaha αναφέρει ότι η διακοπή της συνεργασίας έρχεται ύστερα από επιθυμία του ίδιου του Βινιάλες και ότι η απόφαση λήφθηκε κοινή συναινέση: «Μετά το αίτημα του Μάβερικ Βινιάλες, Η Yamaha συμφώνησε να ολοκληρώσει πρόωρα το διετές συμβόλαιο που είχαν μεταξύ τους. Διανύοντας την 5η σεζόν μαζί, από κοινού αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους μετά τη φετινή χρονιά. Και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να δώσουν τα μέγιστα στο υπόλοιπο της σεζόν του 2021 και τελειώσουν τη σχέση τους με καλό τρόπο».

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button