Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Άρεσε στο πρώτο φιλικό η ΑΕΚ!

Άρεσε η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αφού είχε καλή εικόνα ανασταλτικά αλλά και επιθετικά, επικρατώντας 3-1 της Φίτεσε.

Άρεσε η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αφού είχε καλή εικόνα ανασταλτικά αλλά και επιθετικά, επικρατώντας 3-1 της Φίτεσε.

Άρεσε η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας! Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε καλή εικόνα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και επικράτησε 3-1 της Φίτεσε.

Ο Μπακάκης το πρώτο γκολ της νέας σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους»Αλμπάνης και Μαχαίρας τα άλλα δύο. Ντεμπούτο για τον Στάνκοβιτς, που στο γκολ που δέχτηκε δεν είχε καλή θέση αλλά έδειξε ότι είναι ικανότατος με τα πόδια.

Η πρώτη ενδεκάδα του Μιλόγεβιτς

Ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος έδωσε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στον Στάνκοβιτς. Δεξί μπακ ο Μπακάκης, αριστερό ο Μιτάι και στόπερ οι Λάτσι, Νεντελτσεάρου. Στα χαφ οι Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, με τους Αλμπάνη, Μάνταλο στα… φτερά να πλαισιώνουν τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

Κυκλοφορία με ηρεμία και σταθερότητα στα μετόπισθεν

Η Φίτεσε πίεζε ψηλά την ΑΕΚ και την δυσκόλευε στην κυκλοφορία της μπάλας. Γενικότερα, ο Στάνκοβιτς έδειχνε να έχει καλές επαφές με την μπάλα και να βοηθάει στη δημιουργία από πίσω, παίζοντας αρκετά ψύχραιμα προς τους συμπαίκτες του. Η ΑΕΚ έδειχνε διάθεση στο χορτάρι, προσπαθούσε να κυκλοφορήσει με ηρεμία την μπάλα και να πιέσει σχετικά ψηλά τους αντιπάλους, ώστε να τους υποχρεώσει σε αρκετές βαθιές μπαλιές. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έβγαζε ηρεμία και σιγουριά στο τέταρτο, ενώ δεν είχε κινδυνεύσει στα μετόπισθεν.

Ο Μπακάκης το πρώτο της σεζόν

Όσο περνούσε η ώρα οι «κιτρινόμαυροι» άρχιζαν να ανεβάζουν στροφές, με τον Μιχάλη Μπακάκη στο 17ο λεπτό με σουτ στην κίνηση να ανοίγει το σκορ κόντρα στην Φίτεσε. Από το γκολ και έπειτα η ΑΕΚ πίεζε, δημιουργούσε φάσεις και απειλούσε την εστία του Χούβεν.

Δέχτηκε γκολ σε μια φάση, αλλά έβγαλε αντίδραση

 

Στο 36ο λεπτό ο Όροζ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά, βρίσκοντας και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ σε κακή θέση και έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη ευκαιρία των Ολλανδών που μετουσιώθηκε σε γκολ. Ωστόσο η Ένωση έβγαλε αντίδραση ένα λεπτό αργότερα με τον Γαλανόπουλο να βρίσκει τον Μάνταλο, εκείνος να γυρίζει στον Αλμπάνη και με τακουνάκι έκανε το 2-1.

Ορεξάτη, αλλά με πρόβλημα στη δημιουργία

Η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος μπήκε δυνατά, πίεζε, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις για να σκοράρει. Στο 52’ ο Αλμπάνης σούταρε με την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά της εστίας. Γενικότερα κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες, δείχνοντας ότι κάτι της λείπει στη δημιουργία.

Φουλ αλλαγές και κακός ρυθμός

Στην συνέχεια οι δυο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει και την Φίτεσε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να πιέζει, αφήνοντας την Ένωση να παίζει αμυντικά. Παρόλα αυτά οι Ολλανδοί δεν έφτιαξαν κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, με την καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Γκολ από το… μέλλον

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα στο 83’ ο Μαχαίρας συνεργάστηκε άψογα με τον Κοσίδη, με τον δεύτερο να κάνει το γύρισμα και ο πρώτος να σκοράρει με προβολή σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, σε μια καλή εμφάνιση για την ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό.

Πηγή: bwinSport- fm

Διαβάστε επίσης

Back to top button