Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γαλλία: Απόφαση «βόμβα» για υποβιβασμό της Μπορντό

Την απόφαση για υποβιβασμό της Μπορντό στη 2η κατηγορία του πρωταθλήματος στη Γαλλία λόγω οικονομικών προβλημάτων, πήρε η D.N.C.G.

Την απόφαση για υποβιβασμό της Μπορντό στη 2η κατηγορία του πρωταθλήματος στη Γαλλία λόγω οικονομικών προβλημάτων, πήρε η D.N.C.G.

«Βόμβα» έπεσε στη Γαλλία και τη Ligue 1 καθώς η D.N.C.G αποφάσισε τον υποβιβασμό της ιστορικής Μπορντό στη δεύτερη κατηγορία.

Πρόκειται για μία επιτροπή η οποία επιβλέπει τα οικονομικά δεδομένα των συλλόγων της χώρας, αποφασίζοντας τελικά τον υποβιβασμό της ομάδας από το Μπορντώ.

Η επιτροπή εξέτασε τον φάκελο ενόψει της νέας σεζόν, με τον ένα να αφορά τα οικονομικά δεδομένα και τον προϋπολογισμό, ενώ εξετάστηκε και η πιθανή μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της.

Βέβαια, παρά την απόφαση που υπάρχει τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν. Και αυτό θα γίνει εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταβίβαση των μετοχών της στον Ζεράρ Λοπέζ, με την Μπορντό να έχει καταθέσει ήδη αίτημα για να πάρει προθεσμία να ολοκληρώσει το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, όπως φυσικά και έφεση για την απόφαση.

Όλα αυτά για την ομάδα που έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα της χώρας με την τελευταία να είναι τη σεζόν 2008/09, ενώ μετράει τέσσερα Κύπελλα και δύο Super Cup, ενώ τη φετινή σεζόν τερμάτισε στην 12η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτροπή αποφάσισε τον υποβιβασμό και την Ανζέ, καθώς της έλειπε ένα σημαντικό έγγραφο, παίρνοντας ωστόσο προθεσμία μέχρι τις 16 Ιουλίου ώστε να το καταθέσει και να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button