ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η τριάδα στην άμυνα… και οι σκέψεις του Γρηγορίου!

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε στην Τρίπολη για πρώτη φορά φέτος με 3 κεντρικούς αμυντικούς και με ανάλογο σχηματισμό η ομάδα του έχει δεχθεί μόνο 1 γκολ σε 159 αγωνιστικά λεπτά. #slgr #lamiafc #ΜιχάληςΓρηγορίου #ΠΑΣΛαμία #slgrinterwetten #season2021_2022

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε στην Τρίπολη για πρώτη φορά φέτος με 3 κεντρικούς αμυντικούς και με ανάλογο σχηματισμό η ομάδα του έχει δεχθεί μόνο 1 γκολ σε 159 αγωνιστικά λεπτά.

Με μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη έφυγε η Λαμία από την Τρίπολη, καθώς το 1-0 που κέρδισε τον Αστέρα την εδραίωσε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Παράλληλα ήταν και η εικόνα της που σκόρπισε χαμόγελα, καθώς πήγε το ματς ακριβώς εκεί που ήθελε σε τακτικό επίπεδο και έτσι πήρε τους βαθμούς.

Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με 3 στόπερ, διάταξη που ναι μεν έχει χρησιμοποιήσει και σε άλλες περιπτώσεις στη σεζόν, ποτέ όμως μέχρι προχθές (7/11) από την αρχή κάποιας αναμέτρησης. Το εγχείρημα πέτυχε, φαίνεται πως ήταν «δουλεμένο» και η ομάδα διατήρησε το μηδέν παθητικό.

Αν μάλιστα ανατρέξουμε στα ως τώρα πεπραγμένα της θα δούμε πως η τριάδα στα «μετόπισθεν» λειτουργεί και πλέον μπαίνει για τα καλά στην «εξίσωσή» της.

Είπαμε λοιπόν πως στο «Θ. Κολοκοτρώνης» έπαιξε έτσι από την αρχή μέχρι το τέλος, δηλαδή σε 97 αγωνιστικά λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις των 2 ημιχρόνων. Το αποτέλεσμα ήταν «τρίποντο» και «μηδέν» στην άμυνα, ενώ παράλληλα απειλήθηκε λίγες φορές ουσιαστικά και ελάχιστες σε ροή αγώνα.

Το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι που την είδαμε με 3 στόπερ ήταν εκείνο με τον Αρη από το 80′ και μέχρι το φινάλε του (90’+5′), όταν τότε ο Βύντρα αντικατέστησε τον Σκόνδρα και ο 40χρονος ήταν κεντρικός αμυντικός μαζί με τους Αντέτζο, Γκόλεμιτς. Ο αγώνας δεν είχε σκορ στο συγκεκριμένο επιμέρους χρονικό διάστημα, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στη Νίκαια όπου στο 90′ ο Βύντρα ήρθε ξανά από τον πάγκο και πλαισίωσε τους Αντέτζο, Γκόλεμιτς για τις καθυστερήσεις (6′) του 2-1 που επικράτησε η Λαμία του Ιωνικού, όπου στον έξτρα χρόνο διατήρησε ανέπαφη την εστία της.

Μερικές ημέρες πριν κόντρα στον Παναιτωλικό ο Γρηγορίου είχε χρησιμοποιήσει από νωρίτερα τριάδα στα στόπερ και πιο συγκεκριμένα από το 57′, μετά την αλλαγή του Γκόλεμιτς με τον Τρούμπουλο και στα 41 λεπτά που ακολούθησαν (90’+8′ έληξε το ματς) τα «καναρίνια» σκόραραν σε στατική μπάλα με τον Βαρόνε.

Ετσι σε αθροιστικά 159′ που η ομάδα της Φθιώτιδας έχει αγωνιστεί με 3 κεντρικούς αμυντικούς δέχθηκε, μέχρι στιγμής, μόνο 1 γκολ και αυτό σε στημένη φάση!

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button