Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το παραμύθι συνεχίζεται για τη Δανία!

Στιγμές… 1992 ζουν στη Δανία! Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ κέρδισε την Τσεχία με 2-1, πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό στην ίδια φάση στο Euro του 2004 και βρέθηκε στα ημιτελικά.

Στιγμές… 1992 ζουν στη Δανία! Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ κέρδισε την Τσεχία με 2-1, πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό στην ίδια φάση στο Euro του 2004 και βρέθηκε στα ημιτελικά.

Αν αναλογιστούμε πως η διοργάνωση ξεκίνησε με τον εφιάλτη της κατάρρευση του Έρικσεν και πως συνεχίστηκε με δύο ήττες, τότε καταλαβαίνουμε πως οι Δανοί πραγματοποιούν άθλο.

Ο αγώνας

Μόλις στο 5ο λεπτό μετά από κόρνερ του Στρίγκερ Λάρσεν από δεξιά, ο Ντιλέινι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Δανία. Στο 12’ ο Σικ έκανε φοβερή ενέργεια από δεξιά και σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα κι έφυγε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό ο Ντάμσγκααρντ έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Τσελούστκα και πλάσαρε τον Βάτσλικ αλλά ο Κάλας καθάρισε τη φάση πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το ματς είχε φοβερό ρυθμό και στο 15’ η μπάλα στρώθηκε στον Σέβτσικ μετά από κεφαλιά του Σούτσεκ, αλλά το σουτ του άσου της Σλάβια από το ύψος του πέναλτι, ήταν αρκετά άστοχο ενώ στο 17’ ο Στρίγκερ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ντιλέινι βρήκε την μπάλα με το γόνατο από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 22’ ο Μάσοπουστ έβγαλε όμορφα στα αριστερά στον Χόλες, ο οποίος πάσαρε αλλά είδε τον Σμάιχελ να του λέει όχι και στο 27’ ο Μπρέθγουεϊτ πάτησε περιοχή από δεξιά κι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω.

Στο 30’ ο Σέβτσικ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά αλλά ο Τσελούστκα δεν πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και πέντε λεπτά αργότερα ο Τσουφάλ σέντραρε από δεξιά και ο Χόλες πλάσαρε στη κίνηση από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Σμάιχελ μπλόκαρε σταθερά.

Στο 38ο λεπτό ο Ντάμσγκααρντ έκανε το σουτ από δεξιά αλλά ο Βάτσλικ έπεσε και απομάκρυνε και στο 42’ ο Μέλε έβγαλε μαγική σέντρα με το δεξί από αριστερά και ο Ντόλμπεργκ με πλασέ στην κίνηση από κοντά, έγραψε το 0-2.

Στο 46ο λεπτό ο Κρμέντσικ έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Σμάιχελ έσωσε δύσκολα και στο 47’ ο Μπαράκ σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Σμάιχελ και πάλι έσωσε τη Δανία με εντυπωσιακό τρόπο. Τελικά στο 49ο λεπτό ο Τσουφάλ σέντραρε από δεξιά και ο Σικ με πανέμορφο γύρισμα από το ύψος της περιοχής μείωσε σε 1-2.

Στο 69’ ο Πόουλσεν έκανε όμορφη ενέργεια στον άξονα και πλάσαρε λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο Βάτσλικ έπεσε και μπλόκαρε, ενώ στο 72’ ο Γιάνκτο έκανε το σουτ από αριστερά και ο Κίερ έσωσε με προβολή.

Στο 74’ ο Μπαράκ εκτέλεσε από δεξιά το φάουλ αλλά ο Σμάιχελ έδιωξε προ του Σούτσεκ και στο 78’ ο Πόουλσεν έπιασε όμορφο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά ο Βάτσλικ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 82ο λεπτό ο Πόουλσεν έβγαλε όμορφα αριστερά στον Μέλε, που πλάσαρε από δύσκολη γωνία κα είδε τον Βάτσλικ να του λέει όχι και στο 90+6′ ο Μπαράκ έπιασε το δυνατό σουτ από μακριά με την μπάλα να περνά λίγο έξω.

Ο πρωταγωνιστής – Κάσπερ Ντόλμπεργκ

Ο φορ της Δανίας σκόραρε σε ακόμη ένα ματς και μάλιστα με πανέμορφο πλασέ στην κίνηση. Ο άσος της Νις έχει μπει από το παράθυρο στην ενδεκάδα των Δανών κι έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον Χιούλμαντ.

Ο αφανής ήρωας – Γιόακιμ Μέλε

Ο αριστερός μπακ της Αταλάντα βγάζει μια απίθανη ασίστ στο γκολ του Ντόλμπεργκ και γενικά ήταν από τους κορυφαίους της Δανίας. Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 84’ και είχε πολλά ανεβάσματα ενώ αμυντικά ήταν σταθερότατος.

Η απογοήτευση – Οι Αζέροι διοργανωτές

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες από το «Ολυμπιακό Στάδιο» του Μπακού, με τους φρουρούς του γηπέδου να υποχρεώνουν δύο φίλους της Δανίας να κατεβάσουν τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πριν από το ματς με την Τσεχία

Οι ενδεκάδες

ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σιλχαβί): Βάτσλικ, Τσελούστκα (65’ Μπράμπετς), Κάλας, Τσουφάλ, Μπαράκ, Χόλες (46’ Γιάνκτο), Σέβτσικ (79’ Ντάριντα), Σούτσεκ, Μπορίλ, Μάσοπουστ (46’ Κρμέντσικ), Σικ (79’ Βίντρα)

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χiούλμαντ): Σμάιχελ, Κίερ, Βέστεργκαρντ, Κρίστενσεν (81′ Άντερσεν), Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81′ Γένσεν), Στρίγκερ Λάρσεν (70’ Βας), Ντάμσγκααρντ (59’ Νόργκαρντ), Ντόλμπεργκ (59’ Πόουλσεν), Μπρέθγουεϊτ

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (ΟΛΛ). Βοηθοί: Σάντερ Φαν Ρούκελ (ΟΛΛ), Έρβιν Τσάινστρα (ΟΛΛ). 4ος: Σερχέι Καράσεβ (ΡΩΣ).VAR: Κέβιν Μπλομ (ΟΛΛ), Φίλιπο Μέλι (ΙΤΑ), Μασιμιλιάνο Ιράτι (ΙΤΑ).

Διαβάστε επίσης

Back to top button