Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αυτή θα ήταν η 11άδα της Γκενκ αν είχε κρατήσει τους παικταράδες της!

Τα τελευταία χρόνια, από το πρωτάθλημα του Βελγίου έχουν περάσει ποδοσφαιριστές που έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο. 

Τα τελευταία χρόνια, από το πρωτάθλημα του Βελγίου έχουν περάσει ποδοσφαιριστές που έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Κέβιν Ντε Μπρούινε, Καλιντού Κουλιμπαλί, Γιανίκ Καράσκο, Τιμπό Κουρτουά είναι μερικοί από αυτούς, που μάλιστα έχουν περάσει από την ίδια ομάδα! Η Γκενκ είναι μια από τις ομάδες που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα ρόστερ τοπ επιπέδου αν είχαν κρατήσει τους ποδοσφαιριστές που τα τελευταία χρόνια έχουν φορέσει τη φανέλα της.

Kevin De Bruyne

Genk period: 1999-2012
Current club: Manchester City
Record transfer: £55m (to Manchester City)

Ο Βέλγος διεθνής εντάχθηκε στην Γκένκ σε ηλικία μόλις οκτώ ετών. Τον Ιανουάριο του 2012 υπέγραψε συμβόλαιο πεντέμισι χρόνων με την Τσέλσι. Στους «Μπλε» δεν πήρε τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε και μετά από δύο χρόνια πήρε μεταγραφή στην Βόλφσμπουργκ το 2014 για 18 εκατομμύρια λίρες.

Το 2015 η Μάντσεστερ Σίτι ξόδεψε 55 εκατομμύρια λίρες για τον τον φέρει στο «Έτιχαντ», και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους παίκτες των «Πολιτών».

Leon Bailey

Genk period: 2015-2017
Current club: Bayer Leverkusen
Record transfer: £17m (to Bayer Leverkusen)

Οι ιθύνοντες εντυπωσιάστηκαν από το ταλέντο του αλλά ήταν μόλις 15 χρόνων όταν βρέθηκε στο ΒέλγιοΈτσι, προσωρινά αποφάσισαν να υπογράψουν ένα προσύμφωνο, έως ότου βρισκόταν ένας τρόπος για να αποκτηθεί κανονικά από την ομάδα.

Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε 42 παιχνίδια, σκοράροντας 7 γκολ και κερδίζοντας το βραβείου του καλύτερου νέου παίκτη. Η παρουσία της Γκενκ έκανε μεγάλα κλαμπ να κινηθούν για την απόκτηση του. Παρά το γεγονός ότι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους υπήρχαν και μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, η Λεβερκούζεν έμελλε τελικά να είναι ο επόμενος προορισμός του. Οι «ασπιρίνες» έδωσαν το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ το Γενάρη του 2017 και ο Μπέιλι μετακόμισε στη Γερμανία έχοντας μέχρι στιγμής 24 γκολ σε 113 εμφανίσεις.

Yannick Carrasco

Genk period: 2005-2010
Current club: Atlético Madrid (on loan from Dalian Yifang)
Record transfer: £26.5m (to Dalian Yifang)

Ένας άλλος μακροχρόνιος κάτοικος της Γκένκ, ο Καράσκο. Μετακόμισε στο Μονακό όπου έπαιξε και στην δεύτερη ομάδα και αργότερα έγινε κάτοικος Μαδρίτης για λογαριασμό της Ατλέτικο στις αρχές της σεζόν 2015/16. Από τότε, συνεχίζει να είναι ένα μέρος του επιθετικού συστήματος του Σιμεόνε.  Ο 26χρονος Βέλγος εξτρέμ επιστρέφει στο club στην αρχή της σεζόν  ως δανεικός από την Νταλιάν Γιφάνγκ,  η οποία τον απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2018

Christian Benteke

Genk period: 2006-2009, 2011-12
Current club: Crystal Palace
Record transfer: £32.5m (to Liverpool)

Ξεκίνησε το 2006 στην ακαδημία του συλλόγου και το 2007 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Μέσα σε δύο χρόνια δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά. Επόμενη τριετία ήταν δανεικός σε Κορτράικ και Μέχελεν. Το 2011 επέστρεψε στην Γκενκ, πετυχαίνοντας σε μία χρονιά 16 γκολ στο πρωτάθλημα κάτι που έκανε την Άστον Βίλα  να πλήρωσε στον βελγικό σύλλογο 7 εκ. λίρες, άξιζε όλα τα λεφτά που δαπανήθηκαν καθώς σκόραρε 19 γκολ σε 34 αγώνες.

Το 2016 πωλήθηκε για 27 εκ. λίρες στην Κρίσταλ Πάλας, στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα. Τα τελευταία τρία χρόνια περνάει μία εκτεταμένη «αφλογιστία», έχοντας πετύχει μόνο πέντε γκολ στο πρωτάθλημα μετά από 67 αγώνες με τους «Αετούς».

Kalidou Koulibaly

Genk period: 2012-2014
Current club: Napoli
Record transfer: £6.5m (to Napoli)

Η Νάπολι είναι βέβαιο ότι θα αποκομίσει πολλά κέρδη απ΄ τον Σενεγαλέζο άσο. Ο Καλιντού Κουλιμπαλί ο οποίος έχει κάνει περισσότερες από 200 εμφανίσεις με τους Ναπολιτάνους. θεωρείται απ΄τους καλύτερους κεντρικούς αυτή τη στιγμή και πρόσφατα είδε το όνομά του να συσχετίζεται με τη Λίβερπουλ όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει μια απόρθητη αμυντική συνεργασία με τον Βαν Ντάικ.

Mbwana Samatta

Genk period: 2016-2020
Current club: Aston Villa
Record transfer: £8.5m (to Aston Villa)

Ο Μπουάνα Σαμάτα κέρδισε τη μετακίνηση στην Άστον Βίλλα στις αρχές του 2020 και στη συνέχεια έγραψε ιστορία στο πρωτάθλημα όταν έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Τανζανία ποδοσφαιριστής που όχι μόνο έπαιξε  στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας αλλά σκοράρει.

Steven Defour

Genk period: 2004-2006
Current club: Royal Antwerp FC
Record transfer: £8m (to Burnley)

Στη Γκένκ αγωνίστηκε για μόλις δύο χρόνια, είχε μια αρνητική επίπτωση ειδικά όταν ήταν στην Σταντάρ Λιέγης, όπου έκανε 165 εμφανίσεις σε μόλις πέντε σεζόν.

Αφού μετακόμισε στη Μπέρνλι από τη Άντερλεχτ, ο Ντεφούρ έγινε βασικό μέλος της ομάδας του Σαν Ντίτσε έκτοτε επέστρεψε στο βελγικό ποδόσφαιρο με τη Βασιλική Αμβέρσα.

Divock Origi

Genk period: 2001-2010
Current club: Liverpool
Record transfer: £10m (to Liverpool)

Παίκτης της Γκένκ από την ηλικία μόλις των έξι ετών, ο Ορίγκι υπέγραψε για τη Λιλ το 2010. Μόλις το 2014 εξασφάλισε τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ και ξανά πήγε πίσω στην Λιλ ως δανεικός

Ο Κλοπ τον θεωρούσε περιττό μέλος της ομάδας και δανείστηκε για τη σεζόν 2017/18. Τελικά επέστρεψε και καθιερώθηκε ως ήρωας στο «Anfield» μέσα από ορισμένες ηρωικές στιγμές όπως η νύχτα κόντρα στην παρέα του Μέσι έκανε το παιχνίδι της ζωής του, καθώς έπρεπε να σηκώσει το βάρος της κόκκινης φανέλας, αλλά και του αντικαταστάτη των Φιρμίνο και Σαλάχ.

Thibaut Courtois

Genk period: 1999-2011
Current club: Real Madrid
Record transfer: £35m (to Real Madrid)

Μέλος της ακαδημίας και της πρώτης ομάδα της Γκενκ από το 1999 μέχρι και το 2011, με τους «Μπλε» να καταβάλουν οκτώ εκατομμύρια λίρες. Λίγες εβδομάδες αφότου υπέγραψε το συμβόλαιο του δόθηκε δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στην Μαδρίτη αγωνίστηκε ως δανεικός για τρία χρόνια, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2013-14, αλλά και την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια χρονιά, αποκλείοντας την Τσέλσι στα ημιτελικά. Αυτό ανάγκασε τον Ζοσέ Μουρίνιο να τον καλέσει στους «Μπλε» την επόμενη χρονιά, παίρνοντας την θέση του βασικού από τον Πετρ Τσεχ.

Jelle Vossen

Genk period: 2000-2015
Current club: Zulte Waregem
Record transfer: £2.5m (to Burnley)

Ο πιο πιστός παίκτης της Γκένκ σε αυτή τη λίστα, ο Γέλε Φόσεν πέρασε σχεδόν 15 χρόνια στο βελγικό κλαμπ και έκανε 248 εμφανίσεις από το 2006 και μετά. Μέρος αυτής της περιόδου ήταν ότι έπαιξε δανεικός στην Μπρίζ και την Μίντλεσμπρο προτού μετακομίσει στη Μπέρνλεϊ για 2,5 εκ. λίρες τον Ιούλιο του 2015 – για να φύγει για άλλη μια φορά για την Μπρίζ μόλις δύο μήνες αργότερα. Αυτή την περίοδο αγωνίζεται με την φανέλα της Ζούλτε Βάρεγκεμ

Wilfred Ndidi

Genk period: 2015-2017
Current club: Leicester City
Record transfer: £15m (to Leicester City)

Ο Γουίλφρεντ Ντίντι έγινε μέλος της Γκένκ τον Ιανουάριο του 2015 και πέρασε δύο χρόνια με τον βελγικό σύλλογο προτού μετακομίσει στην Πρέμιερ Λιγκ – αντικαθιστώντας τον Νγκολό Καντέ στην Λέστερ τον Ιανουάριο του 2017.

Από τότε που μετακόμισε στην Αγγλία, ο Ντίντι έκανε το όνομά του ως ένας από τους καλύτερους μέσους στην Πρέμιερ Λιγκ μόλις σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Sergej Milinković-Savić

Genk period: 2014-2015
Current club: Lazio
Record transfer: £16m (to Lazio)

Πριν από λίγα καλοκαίρια, ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς  ήταν από τους πιο πολυπόθητους παίκτες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά από τότε το ενδιαφέρον έχει μειωθεί, ένας παράγοντας μπορεί να είναι το αστρονομική ρήτρα που φέρεται να απαιτούσε ο Λάτσιο.

Μπορείτε να καταλάβετε το σκεπτικό τους, δεδομένου ότι από τότε που έφυγε απ’ την Γκένκ, έχει καθιερωθεί ως εξαιρετικός μέσος με μπάλα διατηρεί ακόμα την ποιότητα που μπορεί να βελτιώσει ακόμη και τις καλύτερες ομάδες

Christian Kabasele

Genk period: 2014-2016
Current club: Watford
Record transfer: £5.8m (to Watford)

Αφού έκανε 81 εμφανίσεις με την Γκένκ, αν και αμυντικός κατέγραψε επτά γκολ, ο δύο φορές Βέλγος διεθνής επέλεξε να μετακινηθεί στο Νησί για λογαριασμό της Γουότφορντ το 2016. Ο 29χρονος βρίσκεται τρία παιχνίδια μακριά από το να φτάσει τα 100 με τις «Σφήκες».

πηγή: Repress.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button