Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Νομούρα: «Θα χαρώ εάν ο Ρινέρ ισοφαρίσει το ρεκόρ μου»

Ο Τεντί Ρινέρ θα είναι ένα από τα «πρόσωπα» των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Ο Τεντί Ρινέρ θα είναι ένα από τα «πρόσωπα» των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου. Ο παγκοσμίου βεληνεκούς «αστέρας» του τζούντο, προετοιμάζεται για την κατάκτηση του τρίτου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στην πλούσια και γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, κάτι που έχει καταφέρει, μόνο, ο Τανταχίρο Νομούρα.

Και ο 47χρονος Ιάπωνας, ζωντανός θρύλος του αθλήματος, αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια, μιλώντας για τον Γάλλο Ολυμπιονίκη: «Θα ήταν… επώδυνο να δω έναν Ιάπωνα να χάνει, αλλά θα ήμουν επίσης χαρούμενος, να δω τον Ρινέρ να κατακτά τον τίτλο».

Ο Νομούρα, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2015, κατέκτησε για πρώτη φορά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1996 στην Ατλάντα στα -60 κιλά και ακολούθως, υπερασπίσθηκε τον τίτλο του στις διοργανώσεις του Σίδνεϊ (2000) και της Αθήνας (2004). Επίτευγμα, που παραμένει μοναδικό στο τζούντο, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες.

Από την πλευρά του, ο «θηριώδης» Ρινέρ, ο οποίος βαδίζει πλέον στα 32 χρόνια της ζωής του και αγωνίζεται στα +100 κιλά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

«Ιδανικά, θα πρέπει να προσφέρει μια απόδοση που αξίζει στον… βασιλιά που είναι, για να κατακτήσει τον τρίτο Ολυμπιακό τίτλο του, αποδίδοντας με σταθερότητα», εκτιμά ο Νομούρα.

Ο Ρινέρ, αναμένεται να αγωνισθεί στο Τόκιο με «πνεύμα»… εκδίκησης, καθώς τον Φεβρουάριο του 2020, ηττήθηκε στο Παρίσι από τον Ιάπωνα, Κοκόρο Καγκεούρα. Με αυτήν την ήττα, ο Γάλλος πρωταθλητής, έχασε το εντυπωσιακό σερί των 154 (!) διαδοχικών νικών που διατηρούσε επί μία δεκαετία.

«Πλέον, έχει διαφορετική εμφάνιση και το σώμα του είναι διαφορετικό. Είναι πιό επικίνδυνος τώρα», σχολίασε ο Νομούρα, ο οποίος γνώρισε τον Ρινέρ το 2007 και πρόσθεσε: «Τότε (σ.σ. το 2020) δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση. Ηταν ανέτοιμος και έχασε. Το ξέρει αυτό. Η υπερηφάνειά του έχει κλονισθεί και έρχεται στο Τόκιο για να νικήσει. Είναι ένας εντυπωσιακός αθλητής, πολύ ευγενικός και γοητευτικός. Και οι δέκα τίτλοι του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον κάνουν σίγουρα «βασιλιά» του τζούντο».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button