Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι ποινές που προβλέπουν τα άρθρα με τα οποία κλήθηκε σε απολογία ο Ολυμπιακός

Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που κριθεί υπαίτιος για την οριστική διακοπή του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που κριθεί υπαίτιος για την οριστική διακοπή του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague στην κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία, οι Πειραιώτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή τεσσάρων… διαστάσεων, στην περίπτωση φυσικά που κριθεί τελικά υπαίτιος για την οριστική διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων».

Αρχικά, είναι ο μηδενισμός των «ερυθρολεύκων» στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει το παιχνίδι με 3-0 χωρίς να συνεχιστεί ή να επαναληφθεί από την αρχή. Έπειτα είναι η αφαίρεση ενός βαθμού από την βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος, το να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών από 2-4 παιχνίδια, καθώς κι ένα πρόστιμο που θα ξεπεράσει τα 100 χιλ. ευρώ.

Όσα ορίζει ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας

Σύμφωνα με το άρθρο 21 παράγραφος γ’ των κανονισμών του αθλήματος:

«γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα».

Σε συνέχεια αυτού το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ προβλέπει ακόμη:

«Εάν υπήρξε ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα ήταν πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο:

α) Εφόσον δεν προκλήθηκε βλάβη και η ρίψη δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ.

β) Εάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο (δεύτερο, τρίτο κ.λπ.), οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται. η πρόβλεψη του β’ εδαφίου της παρ. Ιε ισχύει και εν προκειμένω».

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button