Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πίτερ Σίλτον: Σαν Σήμερα… αποχαιρέτησε την Εθνικη Αγγλίας

Σαν Σήμερα πριν από 31 χρόνια ο Πίτερ Σίλτον, κρέμασε τα γάντια του όσον αφορά την Εθνική Αγγλίας.

Σαν Σήμερα πριν από 31 χρόνια ο Πίτερ Σίλτον, κρέμασε τα γάντια του όσον αφορά την Εθνική Αγγλίας.

Στις 7 Ιουλίου του 1990 ο Πίτερ Σίλτον «αποχαιρέτησε» την Εθνική Αγγλίας, την οποία υπηρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ήταν στο ματς για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου τα «Λιοντάρια» αντιμετώπισαν την διοργανώτρια Εθνική Ιταλίας, στο Μπάρι. Σ’ αυτό το ματς ο Σίλτον είπε «αντίο» χαρούμενος, καθώς η ομάδα του κέρδισε τους οικοδεσπότες με 2-1.

Γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1949 στο Λέστερ. Τόσο στην Εθνική ομάδα, όσο και στην Λέστερ ουσιαστικά διαδέχθηκε τον Γκόρντον Μπανκς.

Ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας που ξεπέρασε τις 120 συμμετοχές με τα «Λιοντάρια». Μάλιστα κατέχει το σχετικό ρεκόρ με τις περισσότερες, καθώς έπαιξε σε 125 παιχνίδια. Ενώ στις «Αλεπούδες» έπαιξε για πρώτη φορά, μόλις στα 16 του χρόνια, σε έναν αγώνα κόντρα στην Έβερτον.

Μάλιστα κατέχει το ρεκόρ των δέκα απαραβίαστων εστιών σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, μαζί με τον Γάλλο, Φαμπιάν Μπαρτέζ.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον κατέταξε το 2000, ανάμεσα στους 10 κορυφαίους τερματοφύλακες του 20ού αιώνα.

Στα τριάντα χρόνια της καριέρας του, πέρασε από έντεκα διαφορετικούς συλλόγους, συμμετείχε σε δύο τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και πήρε μέρος σε πάνω 1.300 επίσημους αγώνες.

Φόρεσε τα χρώματα των Λέστερ, Στόουκ Σίτι, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σαουθάμπτον, Ντέρμπι Κάουντι, Πλίμουθ, Γουίμπλετον, Μπόλτον, Κόβεντρι, Γουέστ Χαμ, Λέιτον Όριεντ.

Τελικά αποσύρθηκε το 1997, σε ηλικία 47 ετών. Έτσι έγινε ο πέμπτος πιο γηραιός παίκτης όλων των εποχών που αγωνίστηκε ποτέ στο Νησί.

Μάλιστα πρόλαβε να αγωνιστεί και σε αγώνες της Premier League, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις αρχές των ‘90s.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button