Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

ΒΟΜΒΑ για Χαρδαλιά! Πέρασαν χωρίς έλεγχο 4 μέλη της Φενέρμπαχτσε με πυρετό – Πέντε μέρες μετά πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟ

Ένα θέμα-σοκ που εκθέτει μέγιστα τον Νίκο Χαρδαλιά, φέρνει σήμερα στην επιφάνεια η Εφημερίδα των Συντακτών και φέρνει τα πάνω κάτω.

Ένα θέμα-σοκ που εκθέτει μέγιστα τον Νίκο Χαρδαλιά, φέρνει σήμερα στην επιφάνεια η Εφημερίδα των Συντακτών και φέρνει τα πάνω κάτω.

Συγκεκριμένα αποκαλύπτει πώς την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορούσε τους πολίτες για το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα και τη διάδοση του κορονοϊού στη χώρα, στάση και του Νίκου Χαρδαλιά, την ίδια στιγμή δινόταν η εντολή να περάσουν ασθενείς από την Τουρκία.

Βρισκόμαστε τις 22 Οκτωβρίου του 2020, λίγο πριν ανακοινώσει η κυβέρνηση το σκληρό lockdown, με αρκετά σκληρά μέτρα να υπάρχουν προκειμένου να μπει κάποιος στην Ελλάδα.

Η Εφημερίδα των Συντακτών φέρνει λοιπόν στην επιφάνεια τη σειρά των τηλεφωνικών μηνυμάτων, ανάμεσα στον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο αξιωματικός μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό γιατί Euroleague και του αποκαλύπτει τέσσερα άτομα της αποστολής έχουν πυρετό, με τον επικεφαλής να του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, κάτι που αποτελεί εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα!

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Είναι ξεκάθαρο από τη συνομιλία ότι ο επικεφαλής επικαλείται τον πολιτικό του προϊστάμενο, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φαίνεται ότι δε νοιάζεται για τα τέσσερα άρρωστα άτομα και επιτρέπει κανονικά την είσοδο της ομάδας στην Ελλάδα.

Ωστόσο υπάρχει και συνέχεια η οποία είναι σίγουρα χειρότερη. Ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή παρά τις προσπάθειες που κάνει άντρας της πυροσβεστικής όπως μπορείτε να δείτε στη δεύτερη συνομιλία.

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις!

Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ!

Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό!

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Τελείωνε μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Πακιστάν ρε…

Η συνεχής αναφορά στα «Πακιστανικά» τηλέφωνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι γνωρίζουν οι συνομιλούντες πως υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους, προκειμένου να εκτελέσουν τις άνωθεν εντολές της πολιτικής τούς ηγεσίας.

Ενώ παράλληλα σοκάρει και η σύγκριση με την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι και φαίνεται ξεκάθαρα το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ανθρώπινη ζωή.

Μάλιστα υπάρχει και ακόμα ένα μήνυμα, στο οποίο ο αξιωματικός τονίζει ότι η αποστολή μπορεί να περάσει, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που υπάρχει.

Αξιωματικός: «Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουν».

Ήταν 22 Οκτωβρίου 2020 όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του ΠΑΟ πανηγύρισε το ίδιο βράδυ τη νίκη της με 82-68.

Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε εξάλλου την ίδια μέρα το παιχνίδι της ΚΑΕ ΠΑΟ με τη Ζενίτ. Ήδη πολλοί αγώνες αναβάλλονταν τότε σε όλη την Ευρώπη, μια και το σαρωτικό δεύτερο κύμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και οι γιατροί με τους νοσηλευτές έδιναν μάχες στις εντατικές.

Ο πρωθυπουργός με συνεχή δραματικού και πολύ αυστηρού ύφος διαγγέλματα -που μάλλον δεν έφταναν μέχρι το αεροδρόμιο- μιλούσε για αυστηρότατα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα επέρριπτε τις ευθύνες για τη διάδοση της μετάδοσης στους πολίτες, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, όταν η Θεσσαλονίκη δοκιμαζόταν σκληρά από την πανδημία. Ταυτόχρονα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνέχιζε το καθημερινό έργο της επιβάλλοντας πρόστιμα σε πολίτες και καταστηματάρχες.

Έξαλλοι τότε και προειδοποιώ-ντας με ακόμα πιο αυστηρά μέτρα τους ανεύθυνους οι Ν. Χαρδαλιάς και Μ. Χρυσοχοϊδης στη διάρκεια της καθυστερημένης επίσκεψής τους στη χειμαζόμενη τότε Β. Ελλά-δα κατέκριναν την επίδειξη ανευθυνότητας από ορισμένους και προφανώς μάλλον δεν είχαν αυτούς που αντάλλαξαν τα μηνύματα στο μυαλό τους.

Στις 23/10, με τις διασωληνώσεις τούς νεκρούς και τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας στη λογική ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, υπογράμμιζε ότι σταθερός μοχλός παραμένει η πειθαρχία, επισημαίνοντας και πάλι ότι «η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Την ίδια μέρα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει σχετικά: «Όταν για παράδειγμα εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία, για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν, δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς δούλευε για τον Πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη, όμως. Και σε Θέση κρίσιμης ευθύνης».

Όπως λοιπόν προκύπτει και από τα παραπάνω ανατριχιαστικά αυτά μηνύματα, η πειθαρχία έχει πολλές όψεις και οφείλει να ρίξει και εδώ φως η Δικαιοσύνη. Εκτός κι αν τα δύο χρόνια που γιορτάζει σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι διακηρυγμένες αρχές του επιτελικού κράτους συνοψίζονται στις διαταγές των «μεγάλων», στα πακιστανικά τηλέφωνα και στη φίμωση όσων διαμαρτύρονται.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button