Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους αθλητές!

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ένα από αυτά αφορά άμεσα και ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Δείτε τι προβλέπει το σχέδιο.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ένα από αυτά αφορά άμεσα και ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Δείτε τι προβλέπει το σχέδιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου επισπεύδει τις αποφάσεις του για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες κι ενώ υπάρχει πάντα η απειλή ενός τέταρτου κύματος του κορωνοϊού.

Στις τάξεις της κυβέρνησης ωριμάζει η σκέψη να ξεκλειδώσει ακόμα και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες η πρώτη φάση του σχεδιασμού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως αναφέρουν τα “Νέα”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θα γίνουν οριζόντια για όλες τις, προς το παρόν υπό εξέταση, πληθυσμιακές κατηγορίες, αλλά αποκλειστικά για τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων, ενώ έπονται τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ωστόσο δεν αποκλείεται -ανάλογα με τα δεδομένα του φθινοπώρου (εμβολιαστική κάλυψη, επιδημιολογικοί δείκτες)- να ακολουθήσουν και άλλες δύο.

Συγκεκριμένα ως ξεχωριστή κατηγορία αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε μεταγενέστερο χρόνο και εφόσον η εμβολιαστική κάλυψη δεν φτάσει σε απολύτως ικανοποιητικά επίπεδα.

Επιπλέον οι συζητήσεις ενδέχεται να ανοίξουν και για άλλες κατηγορίες σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως στους στρατεύσιμους, στους αθλητικές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων ή σε ειδικά τμήματα των σωμάτων ασφαλείας.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button