Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έβγαλε νικητή… το ντέρμπι των Βάσκων!

Δείτε τι έγινε στο ντέρμπι των Βάσκων…

Με δύο κερδισμένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ογιαρθάμπαλ, η Σοσιεδάδ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Βάσκων, επικρατώντας με 3-1 στην έδρα της Μπιλμπάο, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Primera.

Τρίτη φετινή νίκη κι αυτή εκτός έδρας, όπως οι δύο προηγούμενες για την ομάδα του Ασιέρ Γκαριτάνο και δη στο ντέρμπι της Βασκονίας. Η Σοσιεδάδ ήταν πιο ουσιαστική στο “Σαν Μαμές”, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα, καθώς έπιασε στην 6η θέση τις Εσπανιόλ, Αλαβές, με ματς περισσότερο. Αντιθέτως η Μπιλμπάο παρέμεινε μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Δύο κερδισμένα πέναλτι για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ στο 30′ με το εύστοχο χτύπημα του Μικέλ Ογιαρθάμπαλ, αλλά η απάντηση της Μπιλμπάο ήρθε μόλις δύο λεπτά αργότερα με τον Μουνιαΐν.

Με το καλημέρα της επανάληψης ωστόσο η Σοσιεδάδ πήρε εκ νέου τα ηνία με τον Λούκα Σανιάλι (47′), ενώ ένα λάθος γύρισμα στην άμυνα της Αθλέτικ στο 74′, ανάγκασε τον Ουνάι Σιμόν να υποπέσει σε πέναλτι, με τον Ογιαρθάμπαλ να μην αστοχεί και πάλι από τα έντεκα βήματα. Στο 78′ η Μπιλμπάο σκόραρε με τον Αντούριθ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο έμπειρος στράικερ ήταν οριακά οφ σάιντ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button