Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το «σήκωσε» η Αργεντινή μέσα στη Βραζιλία!

Η Αργεντινή άντεξε στον τελικό του Copa America κόντρα στη Βραζιλία και χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Ντι Μαρία, o Λιονέλ Μέσι πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με την «αλμπισελέστε»!

Η Αργεντινή άντεξε στον τελικό του Copa America κόντρα στη Βραζιλία και χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Ντι Μαρία, o Λιονέλ Μέσι πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με την «αλμπισελέστε»!

Μετά από χρόνια προσπάθειας, χαρές και λύπες, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε στον πρώτο του τίτλο με την «αλμπισελέστε», αφού η Αργεντινή (για πρώτη φορά μετά από το 1993) επικράτησε μέσα στην έδρα της Βραζιλίας (1-0) και σήκωσε το Copa America 2021, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ντι Μαρία!

Στο μυαλό των κόουτς: Ο Λιονέλ Σκαλόνι επέλεξε το 4-3-3 με τον Μαρτίνες κάτω από τα δοκάρια και τους Οταμέντι-Ρομέρο στα στόπερ. Οι Μοντιέλ και Ακούνια ξεκίνησαν ως δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα, ενώ σε τριάδα στον άξονα ήταν οι Ντε Πολ, Παρέδες και Λο Σέλσο. Μπροστά σε επιθετική τριπλέτα οι Μέσι, Λαουτάρο και Ντι Μαρία.

Από την άλλη, ο Τίτε διάλεξε και αυτός το 4-3-3 με τον Έντερσον στο τέρμα και τους Τιάγκο Σίλβα-Μαρκίνιος, ενώ Ντανίλο και Λόντι ήταν στα μπακ. Τριάδα μπροστά τους οι Πακετά, Κασεμίρο, Φρεντ, με τους Έβερτον-Ριτσάρλισον στα εξτρέμ και τον Νεϊμάρ στην κορυφή.

Το ματς

Σαν κλασσικό ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής, οι δύο ομάδες φρόντισαν να ξεκινήσουν με μπόλικο «ξύλο» το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Φρεντ μάλιστα να κιτρινίζεται μόλις στο 3’! Στο 7’ ο Νεϊμάρ φρόντισε να δείξει για ακόμα μια φορά την κλάση του με μια μαγική ενέργεια, ενώ τα σκληρά φάουλ συνέχισαν να είναι στο προσκήνιο. Στην πρώτη φάση του ματς, ο Ντε Πολ έβγαλε τρομερή μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο Λόντι έκανε «τσαφ» και ο Ντι Μαρία με όμορφο κοντρόλ και ακόμα καλύτερο τελείωμα, κρέμασε τον Έντερσον για το 1-0 στο 22’!

Από εκεί και μετά η Αργεντινή κράτησε την κατοχή και απείλησε με ένα σουτ του Μέσι, όμως η Βραζιλία ήταν πιο επικίνδυνη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει κάτι ουσιώδες. Οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου συνεχίστηκαν, ενώ και οι δύο με κάθε ευκαιρία φρόντιζαν να ρίχνουν μερικές ψιλές στους αντιπάλους τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκριμένα στο 52′, ο Ριτσάρλισον βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως ο επόπτης σωστά όπως φάνηκε και από το replay, ακύρωσε το γκολ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνες έβγαλε τρομερό σουτ του Ριτσάρλισον, ενώ στη συνέχεια το ματς έγινε κανονικό ροντέο με αμέτρητες κάρτες, σκληρά μαρκαρίσματα και… ξύλο. Οι προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα και αυτόματα έριξαν τον ρυθμό και άναψαν τα αίματα.

Αφού σταμάτησαν οι τσακωμοί, στο 87′ η Βραζιλία έχασε μοναδική και την τελευταία ευκαιρία της για να ισοφαρίσει. Ο Γκάμπι σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως ο Μαρτίνες ήταν και πάλι εκεί! Το επόμενο λεπτό ο Μέσι βρέθηκε μπροστά στο τέρμα, όμως αν και ολομόναχος έχασε την συγκέντρωσή του και δεν κατάφερε να γράψει τον όνομά του στον πίνακα των σκόρερς!

MVP: Ο Άνχελ Ντι Μαρία πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κόντρα στην Βραζιλία και αναμφίβολά αποτελεί τον κορυφαίο της αναμέτρησης. Γενικά ήταν αρκετά δραστήριος και σε συνδυασμό με το ότι δεν ξεχώρισε κάποιος άλλος , ο τίτλος του ανήκει!

πηγή: bwinSport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button