Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σαν σήμερα: Η ΑΕΛ στη κορυφή της Ελλάδας! (vid)

Σαν σήμερα: Ήταν 1 Μαΐου του 1988 όταν η ΑΕΛ έγραψε τη μεγαλύτερη σελίδα στην ιστορία της, καθώς έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που σήκωσε το πρωτάθλημα Ελλάδας!

Σαν σήμερα, πρωτομαγιά του 1988 η ΑΕΛ γίνεται η πρώτη επαρχιακή ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδας!

Σαν σήμερα: Ήταν 1 Μαΐου του 1988 όταν η ΑΕΛ έγραψε τη μεγαλύτερη σελίδα στην ιστορία της, καθώς έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που σήκωσε το πρωτάθλημα Ελλάδας!

Η Πρωτομαγιά του 1988 ήταν αλλιώτικη από τις συνηθισμένες στον χώρο του ποδοσφαίρου, μιας και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας ομάδα που δεν ανήκε στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη).

Ήταν η Λάρισα, που έγινε η πρώτη και μοναδική επαρχιακή ομάδα που έχει καταφέρει να μπει στη λίστα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Οι Θεσσαλοί σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια επικράτησαν μέσα στο «φλεγόμενο» Αλκαζάρ του Ηρακλή με σκορ 1-0, χάρη σε γκολάρα του Γιώργου Μητσιμπόνα, εξασφαλίζοντας τον τίτλο.

Συνολικά συγκέντρωσε 43 βαθμούς και έτσι έφτασε πρώτη φορά στην ιστορία της, στην έξοδό της στην Ευρώπη σαν πρωταθλήτρια Ελλάδας στο κύπελλο Πρωταθλητριών (γνωστό ως Champions League σήμερα).

Πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχτηκε ο Μιχάλης Ζιώγας με 16 γκολ, όμως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν ο Χένρικ Νίλσεν, ο Δανός της ΑΕΚ, με 21. Ο Ζιώγας είχε τις περισσότερες συμμετοχές (30), μαζί με τον Βασίλη Καραπιάλη, αφού δεν έχασαν κανένα ματς. Η Λάρισα έπαιξε επί της ουσίας 15 χρόνια νωρίτερα από τις άλλες ελληνικές ομάδες τον ρόμβο στη μεσαία γραμμή με τον Αλεξούλη σε ρόλο αμυντικού χαφ, τους Βουτυρίτσα, Τσιώλη να ανεβοκατεβαίνουν τις δύο πλευρές και επιτελικό μέσο τον Καραπιάλη.

Η ΑΕΛ λίγο έλειψε να κάνει και το νταμπλ εκείνη τη χρονιά. Στο Κύπελλο έφτασε στα ημιτελικά, αλλά αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό, τελικό νικητή στο θεσμό. Οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες και στις 24/8/88 για το Σούπερ Καπ, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο ματς αυτό, που όμως έγινε στην Αθήνα (ΟΑΚΑ).

Παραλίγο να χάσει πάντως στα χαρτιά τον τίτλο που δίκαια κατέκτησε στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Τσίγκοφ βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και η τότε αθλητική νομοθεσία προέβλεπε μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button