Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πρόεδρος Γαλατά: «Πολιτικό γεγονός, περιμένουμε δημόσια συγγνώμη από την Ελλάδα»

Πρώτο θέμα στην Τουρκία, η απόφαση της Γαλατασαράι να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, για πολιτικό θέμα μιλάνε οι γείτονες που ζητούν δημόσια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές!

Πρώτο θέμα στην Τουρκία, η απόφαση της Γαλατασαράι να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, για πολιτικό θέμα μιλάνε οι γείτονες που ζητούν δημόσια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές!

Κλιμακώνεται η ένταση που έχει προκληθεί από την απόφαση της Γαλατσαράι να επιστρέψει άμεσα στην Κωνσταντινούπολη, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες εισόδου που επικράτησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, τα τεστ PCR (πρέπει να έχουν γίνει το πολύ 72 ώρες πριν την ώρα εισόδου) που απαιτούνται για την είσοδο στην χώρα μας δεν έγιναν αποδεκτά από τις ελληνικές αρχές κι από εκεί ξεκίνησε ένα θέατρο του παραλόγου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ζητήθηκαν να γίνουν νέα τεστ και δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ενώ αρχικά ο Φατίχ Τερίμ και ορισμένοι παίκτες της Γαλατά ήταν πρόθυμοι και συνεργάσιμοι, εντούτοις ήρθαν αντιμέτωποι με υπεροπτική και ανάρμοστη συμπεριφορά από το προσωπικό του αεροδρομίου και από ομάδες ασφαλείας.

Ως εκ τούτου λήφθηκε η απόφαση για άμεση επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο επειδή τυπικά οι Τούρκοι δεν είχαν εισέλθει στην χώρα δεν είχαν δικαίωμα (πάντα με όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι) να περιμένουν στα lounge του αεροδρομίου, κάτι που τους ανάγκασε να περιμένουν στους διαδρόμους, κάτι που έφερε ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό.

Οι γείτονες υποστηρίζουν ότι πρώτη φορά η Γαλατασαράι γίνεται θύμα μιας τέτοιας αντιμετώπισης, ενώ ακολούθησε η επίσημη τοποθέτηση του συλλόγου, την οποία ακολούθησαν κι άλλες αντιδράσεις.

«Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης η διοίκηση του συλλόγου πήρε την απόφαση της άμεσης επιστροφής. Απαιτούμε μία δημόσια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους επισήμους αξιωματούχους της χώρας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το θέμα είναι πολιτικό. Από τον Ολυμπιακό μας είπαν ότι νιώθουν ντροπιασμένοι» σχολίασε ο πρόεδρος της Γαλατά Μπουράκ Ελμάς.

Θέση πήρε άμεσα και η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου: «Η συμπεριφορά που είχε η αποστολή της Γαλατσαράι κατά την άφιξη της στην Αθήνα για την φιλική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, παρότι είχε τηρήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, ήταν απαράδεκτη. Καταδικάζουμε την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών που δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button