Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Την κρατά όρθια ο Μανέ!(vid)

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε η Λίβερπουλ από την έδρα της Φούλαμ (2-1) με τον Σαντιό Μανέ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ και να κερδίζει το πέναλτι στο δεύτερο.

PREMIER LEAGUE – 31η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΦΟΥΛΑΜ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 1-2

Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Η Λίβερπουλ έκανε τα εύκολα-δύσκολα στην έδρα της Φούλαμ και με πρωταγωνιστή τον Σαντιό Μανέ πήρε την νίκη με 1-2. Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε τον ηγέτη της άμυνας του, Φαν Ντάικ, να κάνει ένα τραγικό λάθος δίνοντας ένα γκολ ”δώρο” στον πρώην «κόκκινο» Μπάμπελ με τον τελευταίο να ισοφαρίζει ”σοκάρωντας” τους «κόκκινους». Τελικά με τον ”δαιμονισμένο” Μανέ που μετρά 11 γκολ στα τελευταία 11 ματς και χάρις στο πέναλτι που κέρδισε στο 80′,ο Μίλνερ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με δύο βαθμούς διαφορά από την Σίτι αλλά και ματς περισσότερο. Καμία τύχη να σώσει την κατηγορία η Φούλαμ που είναι μία θέση πάνω από τον πάτο της βαθμολογίας και χρειάζεται 11 βαθμούς για να σωθεί!

Η Λίβερπουλ απείλησε πρώτη στο 4′ με σουτ του Σαλάχ από πλάγια θέση, που πέρασε λίγο έξω. Στο 26′ οι «ρεντς» άνοιξαν το σκορ με ωραίο διαγώνιο σουτ Μανέ μετά από τρομερή συνεργασία με τον Φιρμίνο. Στο 35′ ο Ρόμπερτσον έκανε ωραία ενέργεια και σουτ από τα πλάγια, με τον Σέρχιο Ρίκο να μπλοκάρει.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Λίβερπουλ απείλησε με σουτ του Βαϊνάλντουμ από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 56′ ο Φαμπίνιο έβγαλε σέντρα από τα πλάγια, με τον Φαν Ντάικ να πιάνει την κεφαλιά και τον Σέρχιο Ρίκο να μπλοκάρει. Στο 73′ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Μανέ έπιασε ωραία την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Φούλαμ.

Στο 74′ η Φούλαμ έφερε το ματς στα ίσα με τον Μπάμπελ να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Φαν Ντάικ και από κοντά να κάνει το 1-1. Στο 80′ η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σέρχιο Ρίκο στον Μανέ, με τον Μίλνερ να εκτελεί εύστοχα πετυχαίνοντας ένα από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας του.

Στο 85′ ο Μίλνερ τροφοδότησε τον Βαϊνάλντουμ που σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω. Στο 87′ ο Μανέ έδωσε στον Σαλάχ που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Σέρχιο Ρίκο αλλά ο Ισπανός κίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε.

ΦΟΥΛΑΜ: Σέρχιο Ρίκο, Φοσού-Μενσά (Κρίστι 74′), Τσέιμπερς, Ριμ, Μπράιαν, Ζαμπό, Σέρι (Σεσενιόν 65′), Αγιτέ, Κάρνεϊ (Κεμπανό 82′), Μπάμπελ, Μίτροβιτς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Λαλάνα (Μίλνερ 72′), Σαλάχ (Στάριτζ 90+2′), Φιρμίνο (Φιρμίνο 72′), Μανέ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button