Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μόρας: «Ο μεγάλος μου στόχος ήταν να πάω στην ΑΕΛ»

Πριν από λίγες ημέρες, ο Βαγγέλης Μόρας ανακοίνωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την τεράστια καριέρα του που διήρκησε κάτι παραπάνω από 22 χρόνια και να συνεχίσει ως προπονητής στον ΠΟ Ελασσόνας.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Βαγγέλης Μόρας ανακοίνωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την τεράστια καριέρα του που διήρκησε κάτι παραπάνω από 22 χρόνια και να συνεχίσει ως προπονητής στον ΠΟ Ελασσόνας.

Ο 40χρονος πλέον παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός, μίλησε στον αέρα του στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» μιλώντας τόσο για τον τελικό του Euro 2020 και την κατάκτηση του τροπαίου από την Ιταλία, όσο και για την απόφασή του να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η Ιταλία άξιζε να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, αφού ήταν ένα πραγματικό σύνολο, μια ομάδα, με το αμυντικό της DNA να κάνει τη διαφορά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα χαμένα πέναλτι των Άγγλων, ξεκαθαρίζοντας πως ήταν θέμα ψυχολογίας, αφού οι Άγγλοι είχαν περισσότερο άγχος και πίεση ως γηπεδούχοι. Όσον αφορά την καριέρα του τόνισε χαρακτηριστικά πως:

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τα όσα πέτυχα. Οι στόχοι έρχονται κατά τη διάρκεια της καριέρας. Όταν ξεκίνησα απο μικρό παιδί ο μεγάλος μου στόχος ήταν να πάω στην ΑΕΛ. Όταν το κατάφερα μετά πήγα στην Προοδευτική, γιατί οι συνθήκες εδώ δεν ήταν οι καλύτερες η ομάδα είχε διαλυθεί. Μετά στο εξωτερικό. Όταν ήμουν εκεί το επόμενο βήμα ήταν η Εθνική. Δεν ήταν εύκολες οι εποχές που πήγα εγώ να παίξω στο εξωτερικό. Από την επιτυχία της Ελλάδας το 2004 άνοιξε η αγορά για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Ερωτηθείς πώς μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε:

«Είναι μια συζήτηση που δεν θα τελειώσει ποτέ, αν την αρχίσουμε τώρα. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να φέρουμε τίποτα, φέραμε τη νοοτροπία και την εμπειρία μας. Η ΕΠΟ πρέπει να φέρει πράγματα, εύχομαι ο Θοδωρής Ζαγοράκης να τα καταφέρει. Οι παράγοντες (ΕΠΟ, κυβέρνηση) μόνο μπορούν να αλλάξουν το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό, ο καθένας κοιτάει την ομάδα του – τον κ*λο του για να το πω πιο λαϊκά – και δεν αλλάζει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

πηγή: mikriliga.com

Διαβάστε επίσης

Back to top button