Άλλα αθλήματα

O Λεκλέρ θα θυσίαζε το 2021 για να πάρει πρωτάθλημα το 2022

Ο Σαρλ Λεκλέρ παραδέχθηκε πως θα θυσίαζε αποτελέσματα της φετινής χρονιάς, ώστε να παλέψει για τον τίτλο το 2022.

Ο Σαρλ Λεκλέρ παραδέχθηκε πως θα θυσίαζε αποτελέσματα της φετινής χρονιάς, ώστε να παλέψει για τον τίτλο το 2022.

Η Ferrari διανύει μια αγωνιστική ανάκαμψη μετά το κάκιστο 2020, το οποίο αποτέλεσε τη χειρότερη χρονιά της από το 1980. Οι αλλαγές στους κανονισμούς δεν ήταν μεγάλες για φέτος, ενώ ο περιορισμός στην εξέλιξη δεν της επέτρεψε να κάνει τα βήματα που ήθελε.

Παράλληλα, το 2022 θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία του σπορ. Όλες οι ομάδες έχουν στρέψει την προσοχή τους εκεί, αφήνοντας πολύ μικρά περιθώρια εξέλιξης για τα φετινά μονοθέσια.

Η φετινή χρονιά αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη νέα εποχή της F1. Μιλώντας στο επίσημο podcast της F1 «Beyond the Grid», ο Λεκλέρ μίλησε για τις θυσίες που θα έκανε στο παρόν ώστε να επωφεληθεί στο μέλλον.

«Όλη μας η προσοχή είναι στο 2022, είναι ξεκάθαρο προς όλους μας αυτό. Είναι μια τεράστια ευκαιρία. Τα μονοθέσια αυτά θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμα. Φέτος μαχόμαστε με τη McLaren για την 3η θέση στο πρωτάθλημα, όμως ξέρουμε πως θέλουμε να παλέψουμε για την 1η θέση σύντομα και αυτό θα γίνει από το 2022. Θα παρατούσα τη μάχη για την 3η θέση μετά χαράς για να παλεύω για την κορυφή το 2022. Εάν κάποιος μπορούσε να το εγγυηθεί θα το δεχόμουν».

Παρά τις δύσκολες μέρες που περνά η Ferrari, ο Λεκλέρ παραμένει πιστός στρατιώτης της. «Την πρώτη στιγμή που έμαθα πως θα οδηγώ για τη Ferrari δεν το πίστευα. Είναι ένα μεγάλο όνειρο μου. Είναι μια τεράστια ευκαιρία, δεν είναι ρίσκο. Σίγουρα περνάμε δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό μου δίνει κίνητρο για να παλέψω ακόμα περισσότερο. Πιέζουμε σκληρά ώστε να επιστρέψουμε τη Ferrari στις νίκες».

Ο Λεκλέρ διανύει την τρίτη του σεζόν στα κόκκινα και έχει κατακτήσει 2 νίκες και 9 pole position. Η δράση στη Formula 1 συνεχίζεται με το GP Μ. Βρετανίας. Μην χάσετε όλη τη δράση στο Gazzetta, όπως επίσης και τα τρία LIVE μας.

Πρόγραμμα LIVE

Παρασκευή 15/7, 19:45 Κατατακτήριες Δοκιμές

Σάββατο 16/7, 18:15 Αγώνας Sprint

Κυριακή 17/7, 16:45 Αγώνας

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button