Άλλα αθλήματα

«Αγωνιστικό συμβάν, δεν φταίει ο Χάμιλτον!»

Οι πιλότοι της F1 πήραν θέση για τη σύγκρουση του Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν που έστειλε τον δεύτερο στις μπαριέρες.

Οι πιλότοι της F1 πήραν θέση για τη σύγκρουση του Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν που έστειλε τον δεύτερο στις μπαριέρες.

Στο Σίλβερστοουν ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την 99η νίκη της καριέρας του, ωστόσο τα βλέμματα τράβηξε το ατύχημα με τον Μαξ Φερστάπεν στον πρώτο γύρο. Μάλιστα ο Βρετανός έγινε στόχος τόσο του Κρίστιαν Χόρνερ, αλλά και ρατσιστικών επιθέσεων που τον θεώρησαν υπεύθυνο για το συμβάν.

Οι πιλότοι της F1 που ήταν μέσα στην πίστα πήραν θέση για το συμβάν τονίζοντας πως ήταν αγωνιστικό ατύχημα, δικαιώνοντας τον Λιούς Χάιμλτον.

Σαρλ Λεκλέρκ: «Είναι δύσκολο να κρίνεις μέσα από το μονοθέσιο. Είμαστε πολύ χαμηλά, συνέβησαν πολλά μπροστά μου. Είναι καθαρό αγωνιστικό συμβάν, είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε τον έναν ή τον άλλο. Είναι αλήθεια πως ο Λιούις πήρε λίγο ανοικτά τη στροφή, αλλά ο Μαξ ήταν πολύ επιθετικός από την εξωτερική. Αυτά συμβαίνουν αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ο Μαξ είναι καλά στην υγεία του»

Φερνάντο Αλόνσο: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο από την εξωτερική. Ήταν πολύ σκληρή μάχη, ο Λιούις είχε παραπάνω από το μισό μονοθέσιο του δίπλα από τον Μαξ. Ο Λιούις δεν μπορούσε απλώς να εξαφανιστεί από την εσωτερική, δεν είναι τόσο απλό. Ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή, δεν υπήρξε τίποτα εσκεμμένο. Οι οδηγοί δεν έκαναν τίποτα λάθος κατά τη γνώμη μου. Ήταν μια άτυχη στιγμή».

Βάλτερι Μπότας: «Τους έβλεπα να μάχονται. Είχα την αίσθηση πως κάτι θα γίνει γιατί ήταν προφανές πως πάλευαν σκληρά. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, έτσι είναι οι αγώνες. Μπορεί να συμβεί όταν μάχεσαι και δεν παραιτείσαι από μια μάχη. Είμαι χαρούμενος που είναι καλά ο Μαξ. Όμως νιώθω πως ο Λιούις άξιζε και με το παραπάνω τη νίκη».

Ντάνιελ Ρικιάρντο: «Όταν είσαι δίπλα δίπλα σε μια τόσο γρήγορη στροφή θα χάσετε και οι δύο αεροδυναμική απόδοση. Αλλά πιστεύω πως αμφότεροι μπήκαν πολύ δυνατά. Αναλογικά με την πρόσφυση που υπήρχε ο Λιούις μπήκε πιο δυνατά και ακούμπησε με τον Μαξ. Παλεύουν σκληρά όλη τη σεζόν και δυστυχώς είχαν επαφή».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button