Άλλα αθλήματα

Ρατσιστικές επιθέσεις στον Χάμιλτον μετά τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν στο Silverstone

Η F1, η FIA και η Mercedes καταδίκασαν από κοινού τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον για το συμβάν με τον Μαξ Φερστάπεν.

Η F1, η FIA και η Mercedes καταδίκασαν από κοινού τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον για το συμβάν με τον Μαξ Φερστάπεν.

Οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν είχαν επαφή στον πρώτο γύρο του GP Μ. Βρετανίας, με τον οδηγό της Red Bull να εγκαταλείπει προσκρούοντας στα προστατευτικά ελαστικά. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και έκριναν τον Βρετανό υπαίτιο και του έδωσαν 10 δευτερόλεπτα ποινής. Παρά το μεγάλο μειονέκτημα, ο Χάμιλτον επιτέθηκε στο τέλος του αγώνα, έφτασε τον Σάρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, τον προσπέρασε στον 50ό γύρο και έφτασε στην 99η νίκη της καριέρας του.

Το συμβάν του πρώτου γύρου ανάμεσα στον Χάμιλτον και στον Φερστάπεν προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και συζητήσεις τόσο στη μετάδοση του αγώνα όσο και στα social media. Όμως σε αναρτήσεις της Mercedes υπήρξαν πολλά ρατσιστικά σχόλια προς τον Χάμιλτον, με συγκεκριμένες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. Οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι αποδεκτές στο σπορ, ενώ ο ίδιος ο Χάμιλτον είναι ιδιαίτερα ενεργός στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων και υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πρωί της Δευτέρας σε κοινή τους ανακοίνωση, η F1, η FIA και η Mercedes καταδίκασαν τις ρατσιστικές επιθέσεις. «Κατά τη διάρκεια και μετά το χθεσινό GP Μ. Βρετανίας ο Λιούις Χάμιλτον δέχθηκε σε πολλές περιπτώσεις ρατσιστικές επιθέσεις στα social media έπειτα από μια σύγκρουση στην πίστα. Η Formula 1, η FIA και η Mercedes-AMG Petronas F1 Team καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν τη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία θέση στο σπορ μας και κάνουμε έκκληση οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Η Formula 1, η FIA, οι οδηγοί και οι ομάδες δουλεύουν προς ένα σπορ ανοιχτό στη διαφορετικότητα και χωρίς αποκλεισμούς και τέτοιες άκρως απαράδεκτες συμπεριφορές διαδικτυακής κακομεταχείρισης πρέπει να τονιστούν και να εξαλειφθούν».

Παρακάτω η κοινή ανακοίνωση

Image

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button