ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Φιλικά προετοιμασίας: Εθνικός Άχνας ο πρώτος αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία! (pics+vids)

Την Κυριακή 25/7 ο ΠΑΣ Λαμία θα δώσει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας.

Την Κυριακή 25/7 ο ΠΑΣ Λαμία θα δώσει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας.

Το LamiaSports, έψαξε και βρήκε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για τον Εθνικό Άχνας και σας τον παρουσιάζει!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Η ιστορία της ομάδας:

Οι θύμησες και οι μνήμες αποτελούν το θεμέλιο για την συνέχιση της κάθε  προσπάθειας μας. Μια χούφτα άνθρωποι το 1968 ίδρυσαν το σωματείο μας έχοντας ως  στόχο την ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος και την ευγενή άμιλλα. Η ονομασία και το έμβλημα που δόθηκε καταδεικνύουν τα ιδεώδη πάνω  στα οποία στηρίζεται για 47 χρόνια η ομάδα μας.

Ο Εθνικός δεν αποτελεί απλά ένα αθλητικό σωματείο, μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι κυρίως ιδέα, υψηλό ιδανικό για αυτό και άντεξε στο χρόνο, για αυτό και θα συνεχίσει να αντέχει, γιατί οι ιδέες και τα ιδανικά είναι προορισμένες για να ζουν και να επιβιώνουν. 

Από το 1968 κάθε Κυριακή μας έχει ταυτιστέι με μια γαλανόλευκη φανέλα. Μια φανέλα γεμάτη στόχους, φιλοδοξίες και πάνω απ’ολα τεράστια ιστορία που ακόμα εξιστορεί και συνεχίζει να δημιουργεί. Ένα κομμάτι ρούχο εμπνευσμένο από μία χούφτα ανθρώπους, σε μια αλάνα κοντά στην Αγιά Μαρίνα, πιθανότατα κομμάτι από ρούχο δανεικό στην αρχή, με ιδεολογία όχι δανεική και παροδική όμως, αλλά βαθιά ριζωμένη μέχρι σήμερα στις καρδίες μας εκεί που η Ελλάδα ενωμένη με την Κύπρο βρίσκεται. Βρέθηκε δίπλα από αντίσκηνα σχισμένη ματωμένη, ταλαιπωρημένη και ανήμπορη όπως οι εκατοντάδες των Αχνιωτών και προσφύγων που την αγάπησαν.

Και πριν καλά καλά στερέψουν τα δάκρυα η γαλανόλευκη φανέλα βρήκε και πάλι το δικό της σπίτι το δικό της γήπεδο και πεισμωμένη χάρης στους ανθρώπους που την εμπνεύσηκαν και πίστεψαν σε αυτήν. Και τότε μια νέα αρχή, άρχισε να σκαρφαλώνει στα ψηλά χωρίς ποτέ να κοιτάξει πίσω.

Τα ταξίδια της άρχισαν να γίνονται μαγικά, βρέθηκε και παραμένει στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου, σε τελικό κυπέλλου, σε Κροατία, Βέλγιο σε Γαλλία. Η γαλανόλευκη φανέλα απο την Αλάνα της ‘Αχνας ένα βήμα πριν από τα μεγαλύτερα ευρωπαικά σαλόνια. Η γαλανόλευκη φορέθηκε, τιμήθηκε και δέχτηκε επευφημίες από παντού.

Το προφίλ της ομάδας:

Ο Εθνικός Άχνας είναι μία ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος, εδώ και τρία χρόνια συνεχόμενα. Έχει ως έδρα το Στάδιο Εθνικού Άχνας ή αλλιώς «Δασάκι» με χωρικότητα 7.000 θέσεις.

Πέρυσι τερμάτισε στην 13η θέση του πρωταθλήματος έχοντας μαζέψει 22 βαθμούς. Έχει ρόστερ 26 ποδοσφαιριστών, με μέσο όρο ηλικίας 26,5 χρόνια. Διαθέτει στο ρόστερ της 10 ξένους ποδοσφαιριστές ενώ συνολικά από τους 26 έχει 6 διεθνείς παίκτες.

Το ρόστερ της αποτελείται από τους:

Ο προπονητής της ομάδας:

Προπονητής του Εθνικού Άχνας είναι ο γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του ως ποδοσφαιριστής από ομάδες της SuperLeague, Ηλίας Χαραλάμπους.

Ο 40χρονος προπονητής έχει γεννηθεί στη Νότιο Αφρική τον Σεπτέμβριο του 1980, βρίσκεται στην ομάδα από τις 8 Δεκεμβρίου του 2020 και έχει συμπληρώσει 29 παιχνίδια. Από αυτά τα 29 έχει καταφέρει να κερδίσει τα 14, ενώ μετράει 6 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Αγαπημένο σύστημα είναι το 4-2-3-1. Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Ομόνοια, ο ΠΑΟΚ, η Karlsruher SC, η FC Vaslui και ο Λεβαδειακός.

Ως προπονητής, έχει κοουτσάρει εκτός από τον Εθνικό Άχνας την ΑΕΚ Λάρνακας σε 9 ματς.

Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις του καλοκαιριού:

Η σημαντικότερη αποχώρηση από την ομάδα της Άχνας είναι ο μέσος Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος φοράει πλέον τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του Εθνικού συμπλήρωσε πέρυσι 36 αγώνες γενικά, με 4 γκολ και 4 ασίστ.

Επίσης, αποχώρησαν ο κεντρικός μέσος Miguelito (31 συμμ. 3 γκολ – 1 ασίστ), ο αριστερός εξτρέμ Ibra Koneh (16 συμμ.), ο αριστερός μέσος Χριστόφορος Χριστοφή (32 συμμ – 1 ασίστ) και ο κεντρικός αμυντικός Deyvison (31 συμμ.)

Εκτός από αποχωρήσεις στην ομάδα της Άχνας είχαμε και μεταγραφές και μάλιστα μερικές από αυτές είναι πολύ σημαντικές. Παίκτες του Εθνικού έγιναν φέτος το καλοκαίρι οι εξής:

Θωμάς Ιωάννου (από την ΑΕΚ Λάρνακας): 31 ματς – 3 ασίστ

Zdenek Folprecht (από τον Ερμή Αραδίππου): 19 ματς – 2γκολ – 2 ασίστ

Araz Abdullayev (από την Boluspor): 26 ματς – 2 γκολ – 4 ασίστ

Arturs Karasauks (από την Liepaja): 10 συμμ – 4 γκολ – 2 ασίστ

Florian Taulemesse (από την ΑΕΚ Λάρνακας): 27 ματς – 5 γκολ – 4 ασίστ

Ανδρέας Χριστοδούλου (από την ΑΕΚ Λάρνακας): 23 ματς

Κώστας Πηλέας (από την Ανόρθρωση): 9 ματς

 

Δείτε μερικές από τις νίκες του Εθνικού Άχνας στο περσινό πρωτάθλημα:

Διαβάστε επίσης

Back to top button