Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δεν τα κατάφερε ούτε ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να γυρίσει την εντός έδρας ήττα με 2-3 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και αποκλείστηκε, από το Europa League.

Εκτός συνέχειας του Europa League και ο Παναθηναϊκός ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 από την Αθλέτικ και στην έδρα των Βάσκων.

Μέτριο το ματς αφού όλα είχαν κριθεί από την Αθήνα και την ήττα με 2-3 για τους πράσινους. Από το πρώτο λεπτό η Μπιλμπάο έκλεισε τον ΠΑΟ στα καρέ του και άρχισε να πολιορκεί. Μπορεί να μην έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο έδειχνε πως το γήπεδο κατηφόριζε. Είχε ένα δοκάρι στο 14′ το οποίο όμως ήταν ως μη γενόμενο αφού η φάση σταμάτησε ως οφσάιντ. Και στο 22′ οι παίκτες του Θιγάντα έκρυψαν την μπάλα και ο Μουνιαΐν από κοντά με προβολή άνοιξε το σκορ. H Mπιλμπάο πέτυχε το γκολ που ήθελε για να “κλειδώσει” την πρόκριση και αμέσως μετά κατέβασε ταχύτητα. Άφησε χώρο στον ΠΑΟ και πρωτοβουλία κινήσεων. Κάτι που οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο και απείλησαν με τον Τσάβες στο 41′ να έχει δοκάρι σε τρομερό σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή. Στο β’ μέρος οι Βάσκοι… ξύπνησαν ξανά. Άρχισαν να πιέζουν ψηλά τον ΠΑΟ και κλεβοντας μπάλες δεν άφησαν τους πράσινους να αναπτυχθούν.

Σε δύο περιπτώσεις (47′ και 60′) με Αντούριθ και Σουσαέτα απείλησε για το δεύτερο γκολ η Αθλέτικ αλλά οι παίκτες της έψαξαν το κάτι παραπάνω και δεν ήταν αποτελεσματικοί. Tελευταία φάση για τους γηπεδούχους στο ματς, ένα τετ-α-τετ του Αντούριθ στο 71′ το πλασέ του οποίου έφυγε άουτ. Το ματς πήγε “σβηστά” ως το φινάλε με τον ΠΑΟ να κλείνεται για να μη δεχθεί γκολ και την Αθλέτικ να πανηγυρίζει την είσοδο στους Ομίλους. Στο 87′ ο Λουσιάνο πέταξε μακριά άοουτ τη τελευταία καλή ευκαιρία του ματς, η οποία ανήκε στον ΠΑΟ μετά από γύρισμα του Χουλτ.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Κίκο Θιγάντα): Ερερίν, Λαπόρτε, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ(74′ Ρίκο), Μουνιαίν(79′ Ακιέτε), Σουσαέτα(65′ Γουίλιαμς), Λέουκε, Ετσέιτα, Αντούριθ, Μπαλενθιάγκα, Κόρντομπα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ(66′ Μολίνς), Καμπέσας(66′ Άλτμαν), Λουτσιάνο, Τσάβες(74′ Δώνης)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button