ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Έβγαλε φάσεις… αλλά ηττήθηκε η Λαμία!

Έχοντας αρκετά λεπτά καλού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΣ Λαμία πλήρωσε το λάθος του πρώτου ημιχρόνου και γνώρισε την ήττα με 0-1 σκορ από τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 2ης φιλικής αναμέτρησης του καλοκαιριού.

Έχοντας αρκετά λεπτά καλού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΣ Λαμία πλήρωσε το λάθος του πρώτου ημιχρόνου και γνώρισε την ήττα με 0-1 σκορ από τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 2ης φιλικής αναμέτρησης του καλοκαιριού.

Το ματς:

Πιο δυνατά στο ματς μπήκε η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία και μόλις στο 4΄ο Καραμάνος έδωσε τη μπάλα στον Μανούσο ο οποίος σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Καραμάνος πήρε την κεφαλιά όμως η κατάληξη ήταν άουτ.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να απειλήσει, πατούσε περιοχή αλλά δεν δημιουργούσε τελικές φάσεις. Στο 10΄η ομάδα του Πετράκη κέρδισε κόρνερ το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε. Ο Σλίβκα προσπάθησε με συνεχόμενες σέντρες να δημιουργήσει τελική φάση, μάταια όμως καθώς η άμυνα των γηπεδούχων λειτουργούσε άψογα.

Η Λαμία στο 12΄απειλεί ξανά, αυτή τη φορά με τον Λάζαρ Ρόμανιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ έκανε την ατομική ενέργεια, σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα χέρια του Βέρχουλστ. Λίγο αργότερα, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ προσπάθησε ξανά να απειλήσει με σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Ντομίνγκες απομάκρυνε τον κίνδυνο με το κεφάλι του.

Μπορεί ο γηπεδούχος ΠΑΣ Λαμία να είχε την κυριαρχία του αγώνα στα πρώτα λεπτά, παρόλο αυτά στο 18΄ο Απόλλωνας μπήκε μπροστά στο σκορ με σκόρερ τον Σλίβκα. Ο Ρόμανιτς από τα αριστερά έχασε τη μπάλα, ο Τσιλούλης έγινε κάτοχός της, την προώθησε στον Σλίβκα ο οποίος με ωραία ενέργεια έκανε το 0-1.

Τρίτο γκολ σε δύο φιλικά που δέχεται ο ΠΑΣ έως τώρα…

Μετά το πρώτο τέταρτο, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ανέβηκε αρκετά, πήρε την κατοχή με τη Λαμία να έχει το ρόλο του αμυνόμενου. Το πρόβλημα στο πρώτο μισάωρο για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επικεντρωνόταν στην αριστερή πλευρά. Η μπάλα έφτανε σωστά στον Ρόμανιτς, όμως ο Σέρβος δεν έπαιρνε τις σωστές αποφάσεις με συνέπεια να χάνεται η μπάλα.

Στο 32΄ο Βιτλής για τον Απόλλωνα απειλεί με σουτ από τα αριστερά, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανούσος απαντάει στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, χωρίς να απειλήσει τον Βέρχλουστ.

Ο Ρόμανιτς παρέμενε ακίνδυνος από τα αριστερά, με αποτέλεσμα ο Γρηγορίου να τον αλλάξει θέση με τον Μανούσο, μήπως καταφέρει και αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Στο 36΄ο Απόλλωνας απειλεί ξανά την άμυνα της Λαμίας με την κεφαλιά του Λισγάρα να περνάει ευτυχώς άουτ. Από το πρώτο φιλικό, αλλά όπως φάνηκε και στο δεύτερο, η ομάδα της Φθιώτιδας αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα με τις στημένες φάσεις. Ενώ έχει ψηλά κορμιά, οι αντίπαλοι που βρίσκονται εντός της περιοχής είτε για φάουλ είτε για κόρνερ κερδίζουν τις μονομαχίες με σχετική ευκολία.

Στο 38΄ο Γρηγορίου προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Γιάννης Σκόνδρας φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στη θέση του πέρασε ο Προβυδάκης. Στο 43΄του ματς, η μόνιμη απειλή του Απόλλωνα που άκουγε στο όνομα Σλίβκα, δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα κόντραρε στον Τζανετόπουλο και πέρασε άουτ.

Λίγο πριν ο διαιτητής Παπακωνσταντίνου σφυρίξει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ταϊρόν εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση για τον ΠΑΣ Λαμία, όμως η μπάλα απομακρύνθηκε μετά από κεφαλιά του Λισγάρα.

Η Λαμία μετά το εκρηκτικό πρώτο τέταρτο δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα, πολλά και αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου και μπροστά με αποτέλεσμα να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τη Λαμία όπως το πρώτο. Μάλιστα, η γηπεδούχος ομάδα είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Προβυδάκης από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Μανουσάκης έκανε την κίνηση, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Απανωτές οι καλές ευκαιρίες για τον ΠΑΣ, το γκολ όμως ήρθε. Ο Προβυδάκης ξανά από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Ελευθεριάδης βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα μπλόκαρε σταθερά.

Στην επόμενη φάση σχεδόν, ο Απόλλωνας Σμύρνης κέρδισε κόρνερ, από το οποίο και πάλι ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά μέσα σε τόσους ψηλούς αμυντικούς και όχι μόνο της Λαμίας, όμως ευτυχώς η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 60΄η Λαμία απειλεί ξανά για να ισοφαρίσει το ματς. Ωραία ενέργεια του Νούνιες, ο Μανουσάκης είδε ωραία τον Σαραμαντά να ανεβαίνει μόνος από αριστερά, του έστρωσε τη μπάλα, αυτός σούταρε στη κίνηση με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η απάντηση του Απόλλωνα στις ευκαιρίες. Κόρνερ Τσιλούλη από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ντάουντα στο ύψος της μικρής περιοχής, αυτός καθυστέρησε και κόπηκε…

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία της Λαμίας για το 1-1 στο 66΄. Ο Μαζουλουξής, έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Ελευθεριάδη ο οποίος είχε κάνει την κίνηση, πάτησε περιοχή αλλά ο Λισγάρας κατάφερε να τον παρεμποδίσει και να τον ανακόψει.

Ένα φάουλ σε καλή θέση για τους γηπεδούχους στο 75΄, ο Μαζουλουξής πήγε να κάνει μία «κομπίνα», όπως λέμε ποδοσφαιρικά αλλά δεν του βγήκε με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του Κότσαρη.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΣ Λαμία αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο, κρατάει περισσότερο την μπάλα αλλά επί της ουσίας δεν μπορούσε να απειλήσει. Η κατοχή κατέληγε να είναι φλύαρη, χωρίς οι ποδοσφαιριστές της να δημιουργούν ουσιαστικές τελικές προσπάθειες.

Οι συνεργασίες των ποδοσφαιριστών της Λαμίας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικές παρόλο αυτά στην τελική πάσα ή προσπάθεια υστερούσαν. Στο 83΄ο εξαιρετικός σήμερα Νούνιες, πέρασε τρεις αντιπάλους, έβγαλε δεξιά τον Προβυδάκη ολομόναχο αλλά η σέντρα του δεύτερου δεν έφτασε ποτέ στην αντίπαλη περιοχή καθώς «κόπηκε» από τους αμυντικούς.

Όσο και αν προσπάθησε ο ΠΑΣ Λαμία να φτάσει στην ισοφάριση δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας έτσι την πρώτη του ήττα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Το 0-1 με το γκολ του Σλίβκα παρέμεινε έως το τέλος του αγώνα.

Το τρίτο φιλικό, έχει οριστεί για την ερχόμενη Κυριακή, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και πάλι στο ΔΑΚ Λαμίας.

Οι ενδεκάδες του αγώνα και οι αναπληρωματικοί:

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας, Martinez, Adejo, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Γκέντσογλου, Tyronne, Μανούσος, Romanic, Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Νούνιες, Σαραμαντάς, Γκούγκα, Μαργαρίτης, Βλαχομήτρος, Ελευθεριάδης, Νικολόπουλος, Βύντρα, Τρούμπουλος, Τσούκαλος, Μανουσάκης, Κωστίκα, Μαζουλουξής

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Πετράκης): Βέρχουλτ, Ντεντάκης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Φατιόν, Σλίβκα, Παπαγεωργίου, Τσιλούλης, Παμλίδης, Ντάουντα

Αναπληρωματικοί: Κότσαρης, Μουστάκας, Μπαξεβανίδης, Γκούφας, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Κυρίτσης, Δούμας, Τανάθι, Rhaili, Ιωαννίδης, Κάστρο, Ρώσσης

Διαβάστε επίσης

Back to top button