Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μπέζος: «Με ενοχλεί που παίζουν ελάχιστοι Έλληνες – Είχε ηττοπάθεια ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη»

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, τη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού, σχολίασε την μειωμένη παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις μεγάλες ομάδες, ενώ αναφέρθηκε και στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι ηθοποιοί του θεάτρου.

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, τη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού, σχολίασε την μειωμένη παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις μεγάλες ομάδες, ενώ αναφέρθηκε και στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι ηθοποιοί του θεάτρου.

Διαβάστε αποσπάσματα όσων δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός στο “Φως των σπορ”:

Eμφανίζεστε στα σίριαλ με φανέλα Ολυμπιακού, δεν σας φοβίζει αυτό για τους άλλους οπαδούς, μη χάσετε δημοφιλία;

Γιατί να με φοβίζει; Ξέρουν οι άλλοι φίλαθλοι πολύ καλά ότι όλα αυτά τα κάνω με χιούμορ. Ορισμένοι που είναι φανατικοί μέχρι αρρώστιας, αυτοί που είναι υπερβολικοί, είναι εκτός ενδιαφέροντός μου.

Για την κακή πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη κι αν έχει σχέση η γενικότερη πτώση της χώρας σε όλα τα θέματα:

Δεν είναι καλές οι ομάδες! Πολύ απλά. Τι σχέση έχει αυτό με τα υπόλοιπα θέματα στη χω΄ρα; Κατά καιρούς υπήρχαν περίοδοι που οι ομάδες μας ήταν πολύ ανταγωνιστικές στην Ευρώπη και περίοδοι ύφεσης. Τώρα οι ομάδες μας είναι σε ύφεση. Κακά τα ψέματα, είμαστε σε μεγάλη ύφεση, τα είδαμε. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ευρωπαϊκές ομάδες επιπέδου.

Αν τον ενοχλεί ότι παίζουν ελάχιστοι Έλληνες στις καλές ελληνικές ομάδες:

Ναι, με ενοχλεί! Δεν μου αρέσει αυτό. Δεν έχουν σχέση οι ομάδες με αυτό που ήταν στο παρελθόν. Με την παράδοση του Πειραιά για τον Ολυμπιακό, με τους αστούς της Αθήνας για τον Παναθηναϊκό, με το προσφυγικό στοιχείο για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Πού είναι όλα αυτά; Είναι κλαμπ απρόσωπα που έχουν το όνομα και τη φανέλα, αλλά ζουν με τη φανέλα του παρελθόντος. Και ζουν με αφιερώματα που γίνονται σε παλιούς μεγάλους παίκτες-σύμβολα του παρλεθόντος. Ναι, αλλά αυτά όμως δεν αρκούν. Αν δεν υπάρξει πρωτογενής παραγωγή, θα ξεθωριάζει όλο και περισσότερο αυτό που ξέραμε ως ποδόσφαιρο. Έχουμε ταλέντο, έχουμε υλικό, αλλά προτιμάμε αντί να δώσουμε βάρος εκεί και να το αναπτύξουμε με προγραμματισμό να πηγαίνουμε στα έτοιμα.

Για τον φετινό Ολυμπιακό:

Στην Ευρώπη φέτος ο Ολυμπιακός είχε μία ηττοπάθεια, ίσως παίζει ρόλο και η έλλειψη του κόσμου στις εξέδρες. Ήταν σαν φοβισμένοι οι παίκτες. Ο κόσμος δίνει ώθηση στην ομάδα, έχει λείψει.

Για το αν είναι υπέρ ή κατά της πώλησης παικτών σε ξένες ομάδες:

Εξαρτάται από το οικονομικό αντίκρισμα. Να πουλάμε σε υψηλή τιμή, ναι, να τους δίνουμε, αλλά να παίρνουμε άλλους καλούς στις θέσεις τους που να μην κοστίζουν πολύ. Και να μπορούμε να φτιάξουμε άλλους. Αυτό όμως θέλει προγραμματισμένο και ο προγραμματισμένος στη χώρα δεν είναι το φόρτε μας.

Ενώ για την κατάσταση των Ελλήνων ηθοποιών κι αν υπάρχουν κάποιοι που ζητάνε δανεικά;

Βεβαίως, υπάρχουν πολλοί στον χώρο του θεάτρου που όχι μόνο ζητάνε δανεικά, αλλά δεν έχουν και να φάνε! Κάνει αγώνα το σωματείο, ο φίλος ο Μπιμπίλιας, μέχρι και για συσσίτιο… Υπήρχε πρόβλημα και πριν από την πανδημία στον χώρο, θέλει μεγάλη συζήτηση αυτό το θέμα.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button