ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Διάβασε άψογα το παιχνίδι ο Μάντζιος!

Η χθεσινή νίκη του ΠΑΣ Λαμία επί της ΑΕΛ, ήταν μία κερδισμένη παρτίδα σκάκι από τον Άκη Μάντζιο.

Η νίκη του ΠΑΣ Λαμία επί της ΑΕΛ, ήταν μία κερδισμένη παρτίδα σκάκι από τον Άκη Μάντζιο.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ – ΠΑΣ Λαμία και όταν έγινε γνωστή η βασική ενδεκάδα της «κυανόλευκης» ομάδας, αρκετοί ξαφνιάστηκαν με την επιλογή 3αδας στην άμυνα από τον Μάντζιο.

Η ομάδα έπαιξε με Βύντρα δεξιά, Αντέτζο αριστερά και Πλιάτσικα στο κέντρο, έτσι όπως έπαιζε δηλαδή και με Σωτήρη Αντωνίου.

Τώρα, όταν η ομάδα αμυνόταν το σύστημα γινόταν με 5 στην άμυνα τρεις στο κέντρο και δύο μπροστά χωρίς κλασσικό σέντερ φορ. Ο Ρόμανιτς, επέστρεφε και γινόταν ο τρίτος χαφ στο κέντορ της Λαμίας σε κάθε άμυνα ενώ Τουράμ και Καραμάνος έφταναν έως το κέντρο έτσι ώστε να σε τυχόν «κλέψιμο» της μπάλας να φύγουν στην κόντρα!

Εκεί όπου κέρδισε την παρτίδα σκάκι, απέναντι στον Γρηγορίου ο Μάντζιος ήταν στο μαρκάρισμα του Ουάρντα αλλά και στην απομόνωση του Κάτσε.

Ο Αντέτζο είχε αναλάβει να μαρκάρει τον Αιγύπτιο και πραγματικά τον «έσβησε» από τον χάρτη! Ο σούπερ σταρ της ΑΕΛ, προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα, όχι όμως σε σημείο που να είναι απειλητικός. Μάλιστα, αρκετές φορές το μαρκάρισμά του γινόταν διπλό με τον Μπεχαράνο να είναι και αυτός η «σκιά» του Ουάρντα, βοηθώντας τον Νιγηριανό κεντρικό αμυντικό.

Όταν μιλάμε τώρα για την απομόνωση του Κάτσε, εννοούμε πως το ρίσκο που πήρε ο Γρηγορίου στο δεύτερο ημίχρονο, δηλαδή να βγάλει Μιλοσάβλιεβιτς αλλά και έναν από τα μπακ του άφησε τον Αλβανό μέσο ολομόναχο στο κέντρο, πράγμα που δυσκόλεψε τη δουλειά του. Όταν μάλιστα η πίεση των τριών χαφ της Λαμίας έγινε εντονότερη, τα λάθη που έκανε ο μέσος της ΑΕΛ ήταν εμφανή και καταστροφικά!

Διαβάστε επίσης

Back to top button