Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Η μάχη των δύο Κουβανών και ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός του Χούλιο λα Κρουζ (vid)

Μία πολύ ιδιαίτερη αναμέτρηση έγινε χθες (30/7) στο τουρνουά πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Μία πολύ ιδιαίτερη αναμέτρηση έγινε χθες (30/7) στο τουρνουά πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στον προημιτελικό της κατηγορίας βαρέων βαρών (91κ.), ο Κουβανός Χούλιο λα Κρουζ αντιμετώπισε τον Εμανουέλ Ρέγες, ο οποίος κατάγεται επίσης από την Κούβα, αλλά εκπροσωπεί την Ισπανία. Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που τίθενται αντιμέτωποι αθλητές από την ίδια χώρα, όμως η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης αυτής έγκειται στο γεγονός ότι ο Ρέγες έχει αυτομολήσει από την Κούβα, λόγω των αντικαθεστωτικών απόψεών του.

Από την άλλη, ο λα Κρουζ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο στη χαμηλότερη κατηγορία βάρους (81κ.), παραμένει πιστός στην κυβέρνηση της χώρας του, η οποία δίνει μεγάλη σημασία στις αθλητικές επιτυχίες, ιδιαίτερα στην πυγμαχία όπου έχει τεράστια παράδοση.

Ο προημιτελικός ολοκληρώθηκε με νίκη του λα Κρουζ, ο οποίος την πανηγύρισε έντονα. Δεν αρκέστηκε μάλιστα σε αυτό, αλλά φώναξε προς τους συμπατριώτες του που βρίσκονταν στην εξέδρα «Patria o vida no, patria o Muerte», το οποίο μεταφράζεται ως «Πατρίδα ή ζωή, όχι, πατρίδα ή θάνατος». Το πρώτο σκέλος αποτελεί σύνθημα των αντικαθεστωτικών της Κούβας, το δεύτερο σύνθημα των επαναστατών του Φιντέλ Κάστρο. Ο Κουβανός πυγμάχος ολοκλήρωσε το ξέσπασμά του με το κλασικό «venceremos» (θα νικήσουμε), διατρανώνοντας την πίστη του στην κυβέρνηση της πατρίδας του.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button