Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παναιτωλικός-Λαμία: Για το καλύτερο πλασάρισμα πριν τα play-outs

Παναιτωλικός και Λαμία κοντράρονται στο Αγρίνιο για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League.

Παναιτωλικός και Λαμία κοντράρονται στο Αγρίνιο για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League.

Οι δύο ομάδες είναι από τις ελάχιστες που συμμετέχουν στη Stoiximan Super League και έχουν συνυπάρξει σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες στο παρελθόν. Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν την σεζόν 1978-79 για την δεύτερη κατηγορία, ενώ την δεκαετία του ‘80 αναμετρήθηκαν και για την Γ’ Εθνική.

Την σεζόν 2017-18, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην Super League η Λαμία, βρέθηκαν αντιμέτωπες στο υψηλότερο επίπεδο, με το πρώτο μεταξύ τους ματς που έγινε στην Φθιώτιδα να ολοκληρώνεται ισόπαλο και τον Παναιτωλικό να επικρατεί στο Αγρίνιο με 1-0 χάρη στο γκολ του Μοράρ.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 14 αναμετρήσεις μεταξύ τους και στις δύο έδρες και κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία, η οποία έχει παρουσιαστεί στα μισά παιχνίδια τους (7). Μάλιστα πολύ σπάνια είναι η επικράτηση των γηπεδούχων, με μόλις τρεις στο σύνολο των 14 αναμετρήσεων, με τον Παναιτωλικό να έχει τις δύο και την Λαμία μόλις μια.

Την σεζόν 2020-21 μάλιστα ολοκληρώθηκαν ισόπαλα και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να σημειωθεί τέρμα, αφού έμειναν στο 0-0 τόσο στην Λαμία, όσο και στο Αγρίνιο στον Β’ Γύρο.

Ο Παναιτωλικός επικράτησε την περσινή περίοδο στο Αγρίνιο με 1-0 (56’ Νταγκό) για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά στα Playouts η Λαμία πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη στα γκολ των Μανούσου και Ελευθεριάδη, ενώ για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει ο Ντουάρτε.

7 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

ΓΚΟΛ: 6-8

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χουχούμης, Ντουάρτε, Μλάντεν, Ντίας, Σενγκέλια, Καρέλης, Μόρσεϊ.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Σιμόν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Αμπαντά, Στάνκο, Μπεχαράνο, Νούνιες, Μανούσος, Βέργος, Τσιλούλης.

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας
Βοηθοί: Μιχαήλ Παπαδάκης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος
4ος Βοηθός: Άγγελος Αγγελάκης

Διαβάστε επίσης

Back to top button