Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γαλλία vs Βέλγιο: Ένας πρόωρος τελικός!

Στον πρώτο ημιτελικό, Γάλλοι και Βέλγοι θα δώσουν τη μάχη τους για να εξασφαλίσουν θέση στον μεγάλο ματς της Κυριακής.

Στην Αγία Πετρούπολη απόψε (21:00, ΕΡΤ1), Γαλλία και Βέλγιο θα συγκρουστούν με έπαθλο μια θέση στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Για τέταρτη φορά σε μεγάλες διοργανώσεις, οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες με τη Γαλλία να θέλει την επιστροφή της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από 20 χρόνια, και το Βέλγιο να παίζει ημιτελικό Μουντιάλ, έπετα από 32 χρόνια.

Στον πρώτο γύρο του Μουντιάλ του 1938 είχε νικήσει 3-1, στον μικρό τελικό του 1986 είχε επιβληθεί με 4-2 στην παράταση, ενώ ενδιάμεσα, στους ομίλους του EURO 1984, είχε συντρίψει το Βέλγιο με 5-0. Πάντως το Βέλγιο στα τρία πιο πρόσφατα φιλικά δεν έχει ήττα, παρά δύο ισοπαλίες και μία νίκη στο τελευταίο ραντεβού τον Ιούνιο του 2015 με 4-3. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 73 φορές, με τη Γαλλία να μετρά 24 νίκες, το Βέλγιο 30 και 19 ματς να έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Στα αγωνιστικά, ο Μπλεζ Ματουϊντί επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής Γαλλίας, αφού στο 2-0 επί της Ουρουγουάης απουσίαζε λόγω τιμωρίας, και θα πάρει τη θέση του Κορεντέν Τολισό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντιντιέ Ντεσάν δεν ετοιμάζει άλλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Όσο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Βελγίου, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν υπολογίζει μόνο στον Τομάς Μενιέ.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του ματς θα είναι ο Τιερί Ανρί, με τον Γάλλο να τίθεται αντιμέτωπος με τους συμπατριώτες του, αφού είναι συνεργάτης του Μαρτίνεθ στην Εθνική Βελγίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γαλλία με εξαίρεση τα ματς που κρίθηκαν στα πέναλτι έχει χάσει μόλις ένα από τα τελευταία 13 της παιχνίδια σε νοκ άουτ (10 νίκες-2 ισοπαλίες), από τη Γερμανία στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 2014. Όσο για το Βέλγιο, είναι αήττητο σε 24 σερί ματς μετρώντας 19 νίκες (τις επτά σερί) και 5 ισοπαλίες.

Πιθανές συνθέσεις:

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ, Λούκας, Ουμτιτί, Βαράν, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Σαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button