Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Άρης: Μπρόρσον ο εκλεκτός για την άμυνα (vid)

Στον 25χρονο Σουηδό Φράντς Μπρόρσον της Μάλμε καταλήγουν οι κιτρινόμαυροι για τον τελευταίο κρίκο στο κέντρο της άμυνας.

Στον 25χρονο Σουηδό Φράντς Μπρόρσον της Μάλμε καταλήγουν οι κιτρινόμαυροι για τον τελευταίο κρίκο στο κέντρο της άμυνας.

Από την αγορά της Σκανδιναβίας και δη τη σουηδική προέρχεται μια από τις βασικές επιλογές του Άρη για το κέντρο της άμυνας και τον παίκτη που θα πλαισιώσει τους Φαμπιάνο, Μπεναλουάν και Δεληζήση. Ο λόγος για τον Φράντς Μπρόρσον της Μάλμε.

Ο Μπρόρσον είναι 25 ετών και έχει περάσει την ως σήμερα ποδοσφαιρική του ζωή στην Μάλμε εκτός από έναν εξάμηνο δανεισμό στη δανέζικη Έσμπιεργκ. Αφού έπαιξε σε όλες τις μικρές ομάδες της Μάλμε έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ένα ματς κυπέλλου με την Χάλμια στις 15 Νοεμβρίου του 2014 σε ηλικία 18 ετών. Από τότε μετράει συνολικά 144 συμμετοχές με πέντε γκολ και δυο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα με την Μάλμε και ένα Σούπερ Καπ και έχει αγωνιστεί σε 25 ευρωπαϊκά ματς σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα η τελευταία του συμμετοχή ήταν πριν από λίγες μέρες κόντρα στην Ελσίνκι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Φέτος στο πρωτάθλημα μετράει ήδη 13 συμμετοχές, τις δέκα βασικός. Είναι επίσης διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της Σουηδία και έχει κάνει και δυο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα σε δυο φιλικά με Ακτή Ελεφαντοστού και Εσθονία. Έχει ύψος 1,85 και καλό του πόδι είναι το αριστερό.

Γι’ αυτό μάλιστα ο Θόδωρος Καρυπίδης ταξίδεψε στο Λονδίνο, για να «κλείσει» τη μεταγραφή του Σουηδού αμυντικού.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button