Άλλα αθλήματα

«Εφυγε» νωρίς ο Γιάννης Ιωάννου!

Πενθούν η Λειβαδιά και ο τοπικός ΑΚΟΛ… Ένα τέκνο τους, ο Γιάννης Ιωάννου «έφυγε» νωρίς από τη ζωή, στην ηλικία των 58 ετών!!!

Πενθούν η Λειβαδιά και ο τοπικός ΑΚΟΛ… Ένα τέκνο τους, ο Γιάννης Ιωάννου «έφυγε» νωρίς από τη ζωή, στην ηλικία των 58 ετών!!!

Νικήθηκε από όγκο καρκίνου στον εγκέφαλο. Αντιμετώπισε την ασθένεια ως μια από τις πολλές μάχες της ζωής του με όπλο ένα από τα βασικά προσωπικά χαρακτηριστικά του, το πείσμα. Ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λειβαδιά. Εντάχθηκε στον ΑΚΟΛ. Τίμησε τη φανέλα του. Αγάπησε τις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Κατέκτησε πανελλήνια νίκη κατηγορίας εφήβων κατά το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου του 1982 που φιλοξενήθηκε στο προάστειο Κατσικάς των Ιωαννίνων την 21η Φεβ. Κάλυψε την απόσταση των 6χλμ σε 18:26.0 σε ένα παγωμένο, λασπώδες περιβάλλον. Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε ως ο ταχύτερος έφηβος στα 1500μ με επίδοση 3:49.62 (Νέο Φάληρο 28/5). Είχε ήδη μετακομίσει στην Αθήνα.

Εντάχθηκε στην ομάδα του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου. Δεν διέκοψε ποτέ τους δεσμούς με τον ΑΚΟΛ και τη γενέτειρά του! Ελαβε το πτυχίο των ΤΕΦΑΑΑ και ξεκίνησε τη θητεία του στην προπονητική. Ανέλαβε ευθύνες στο νεοιδρυθέντα ΑΓΣ «Ανατολή» Νέας Ιωνίας και βοήθησε στην αλματώδη ανάπτυξή του.

Παράλληλα διορίστηκε ως ΚΦΑ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αργότερα μετατάχθηκε στη δευτεροβάθμια. Αγαπητός ως καθηγητής προσέφερε σε θέσεις επιτελικές, πχ στέλεχος γραφείου ΦΑ β’ Αθηνών, δ/ντής 7ου γυμνασίου Νέας Ιωνίας, κοκ. Δραστήριος και γεμάτος ιδέες ασχολήθηκε και με τα κοινά. Αναδείχθηκε στις εκλογές του 2019 δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας με την πλειοψηφία.

Η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαίδου τιμώντας τον ανάθεσε τα καθήκοντα του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει σε αυτά τα νέα καθήκοντα σε ένα οικείο περιβάλλον! Με τη σύζυγό του Γωγώ Μπίμη απέκτησαν δυό κόρες, την Κωνσταντίνα και τη Χαρά.  Βέβαια η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του ΑΚΟ Λιβαδειάς, στην πόλη και στο χώρο του στίβου.

Το δς εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό, στις κόρες και σε όλους τους οικείους του. Ο πρόεδρος Χρήστος Πολατσίδης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει εκδήλωση τιμής στη μνήμη του εντός του δρομικού γεγονότος «Τροφώνειος ημιμαραθώνιος» την 26η Σεπτ. Η εξόδιος ακολουθία τελείται αύριο Τετάρτη στις 11:30 στον ιερό ναό Ζωδόχου Πηγής της Καλογρέζας της γειτονιάς του Γιάννη.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button