FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η ομάδα «χτίζεται» από τον τερματοφύλακα!(pics+vid)

Και αυτό το γνωρίζουν καλά στον ΠΑΣ Λαμία…

Ένα μικρό αφιέρωμα του LamiaSports στον τομέα «τερματοφύλακας» στον ΠΑΣ Λαμία αλλά και στον υπεύθυνο όλης αυτής της εξαιρετικής δουλειάς, τον Γιώργο Μουντάκη.

Το top-3 της περσινής σεζόν:

Πέρυσι η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία αναμφισβήτητα είχε την πιο δυνατή τριάδα τερματοφυλάκων, βγάζοντας έξω προφανώς τους «μεγάλους» της SuperLeague, όπου και από αυτούς ίσως να είχε ποιοτικότερες επιλογές κάτω από τα δοκάρια.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Βαγγέλης Πίτκας και ο Νίκος Μελίσσας ήταν οι τρεις τερματοφύλακες όπου πέρυσι μοιραστήκανε τη θέση κάτω από τα δοκάρια, δείχνοντας εκτός από το πόσο καλοί τερματοφύλακες είναι, το πόσο βάση δίνουν οι άνθρωποι της Λαμίας στο συγκεκριμένο τομέα.

Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την περσινή σεζόν, να τονίσουμε πως ο Παπαδόπουλος (ο οποίος ήταν και ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία) κατάφερε και πήρε μεταγραφή μέσα από τις εμφανίσεις του στην ομάδα της Φθιώτιδας στον Αστέρα Τρίπολης παίζοντας μάλιστα και στα προκριματικά του Europa League.

Η φετινή ομάδα:

Στο φετινό ρόστερ του ΠΑΣ, ο μοναδικός που παρέμεινε από τους περσινούς τερματοφύλακες είναι ο Νίκος Μελίσσας, όμως ήρθαν στην ομάδα γκολκίπερς με πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ, ο Νίκος Κάτσικας και ο Γιώργος Μπαντής είναι πλέον οι άλλοι τρεις τερματοφύλακες όπου μαζί με τον Μελίσσα, διεκδικούν σε κάθε παιχνίδι τη θέση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Φέτος, από τα τρία παιχνίδια μέχρι στιγμής της SuperLeague, τα δύο τα έχει παίξει ο Σαράνοφ και μάλιστα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Βέβαια, «από πίσω» έρχεται και ο Μπαντής, ίσως ο πιο έμπειρος απ΄όλους ο οποίος ακόμη δεν είναι έτοιμος αλλά σίγουρα θα προσφέρει και αυτός τις υπηρεσίες του άμεσα, ανεβάζοντας και άλλο τον πήχη.

Σίγουρα στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα δούμε μία μεγάλη κόντρα ανάμεσα κυρίως στους τρεις μεγάλους ηλικιακά, καθώς πρόκειται για πολύ ποιοτικούς τερματοφύλακες με μεγάλη «δίψα» για να αγωνιστούν.

Ο «δημιουργός» 

Η πολύ καλή παρουσία τερματοφυλάκων στον ΠΑΣ Λαμία τα τελευταία χρόνια, έχει ονοματεπώνυμο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μουντάκη, τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΣ, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα της Φθιώτιδας από το 2017.

Ο έμπειρος κόουτς ο οποίος έχει περάσει και από άλλες αξιόλογες ομάδες, όπως:

2004-2007 ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ (ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ)

2008-2014 Calcetto-Ακαδημία Χανίων 

2009-2010 Α.Ο. ΧΑΝΙΑ (Δ’ ΕΘΝΙΚΗ)

2010-2011 ΠΑΕ Α.Ο. ΧΑΝΙΑ (FOOTBALL LEAGUE 2)

2011-2012 ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑ (FOOTBALL LEAGUE)

2012 ΠΑΕ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ (SUPER LEAGUE)

2012-2013 ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑ (SUPER LEAGUE)

2013-2014 ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑ (SUPER LEAGUE)

2014-2015 ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (SUPER LEAGUE)

Ο Μουντάκης είναι υπεύθυνος για την εκγύμναση και προπόνηση των τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας, έχοντας πραγματικά κάνει θαύματα όλον αυτόν τον καιρό που βρίσκεται στην ομάδα.

Οι προπονήσεις που κάνει ο Χανιώτης τεχνικός είναι πραγματικά για σεμινάριο. Δίνει βάση στην φυσική κατάσταση των αθλητών, ενώ τους προετοιμάζει σε κάθε προπόνηση για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο σενάριο που μπορεί να προκύψει.

Η δουλειά του δεν τελειώνει βέβαια εκεί, όταν η ομάδα παίζει το γνωστό οικογενειακό διπλό ο Μουντάκης είναι πίσω από τα δοκάρια, δίνοντας συνεχώς συμβουλές στον εκάστοτε αγωνιζόμενο.

Είναι πολυτέλεια για τον ΠΑΣ Λαμία να έχει τέτοιους προπονητές, που αγαπάνε τη δουλειά τους και ξέρουν να την κάνουν σωστά.

Δείτε ένα παράδειγμα, προπόνησης των τερματοφυλάκων του ΠΑΣ Λαμία:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button