Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Basket League: Τα πρώτα σίγουρα ζευγάρια των πλέι οφ

Η νίκη του Περιστερίου επί της Λάρισας στον επαναληπτικό αγώνα για την 8η αγωνιστική της Basket League, ξεκαθάρισε τα πρώτα δύο ζευγάρια στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Η νίκη του Περιστερίου επί της Λάρισας στον επαναληπτικό αγώνα για την 8η αγωνιστική της Basket League, ξεκαθάρισε τα πρώτα δύο ζευγάρια στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Την Μεγάλη Τετάρτη (28/4) θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική της Κανονικής Περιόδου στην Basket League. Κι ακολούθως (αφου μεσολαβήσει η εβδομάδα του Κυπέλλου) θα περάσουμε στα πλέι οφ. Ήδη τα πρώτα δύο ζευγάρια της α’ φάσης είναι… επίσημα,

Μετά τη νίκη του επί της Λάρισας, το Περιστέρι θα είναι οριστικά έκτο στη βαθμολογία. Άρα στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα. Οι Πατρινοί θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Όπως θα το έχει και η τέταρτη ΑΕΚ στη σειρά με τον πέμπτο ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο Λαύριο και ο πρώτος Παναθηναϊκός ακόμα δε ξέρουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους αφού υπάρχουν διάφορα σενάρια. Η 7η και η 8η θέση δεν έχουν κριθεί ακόμα αν και ο Κολοσσός, όπως θα διαπιστώσετε, μόνο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας μένει εκτός πλέι οφ. Όπως επίσης πολύ δύσκολα θα χάσει την 7η θέση (άρα τη διασταύρωση με το Λαύριο) αφού υπερέχει στις ισοβαθμίες. Όμως πριν κλείσει κάτι και μαθηματικά δε μπορούμε να πούμε τίποτα.

Πάμε να δούμε τα έξι σενάρια που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στις δύο τελευταίες θέσεις που απομένουν για τα πλέι οφ.
1.Νίκη Ιωνικού (άρα ήττα Κολοσσού), νίκες για Άρη και Ηρακλή. Πάμε σε τετραπλή ισοβαθμία όπου αναδεικνύονται 7ος ο Κολοσσός και 8ος ο Άρης.

2.Νίκη Ιωνικού (άρα ήττα Κολοσσού), νίκη Ηρακλή και ήττα Άρη. Εδώ αρχίζουν τα πολύπλοκα όπου έχουμε τις εξής υποπεριπτώσεις.

Α) Αν η νίκη του Ιωνικού είναι μέχρι 12 πόντους τότε θα είναι 7ος ο Κολοσσός και 8ος ο Ηρακλής.

Β)Αν η νίκη του Ιωνικού είναι από 13 και πάνω τότε 8ος θα είναι ο Ιωνικός.

Γ)Πρώτο ακραίο σενάριο με αλλαγή κατάταξης αν ο Ιωνικός κερδίσει με διαφορά 35 πόντων τότε είναι 7οι οι Νικαιώτες και μένει 8ος ο Κολοσσός.

Δ) Και βέβαια πάμε στο… υπερ-ακραίο με νίκη του Ιωνικού με διαφορά 58 πόντων. Τότε θα είναι 7ος ο Ιωνικός, 8ος ο Ηρακλής και μένει εκτός ο Κολοσσός.

3.Νίκη Ιωνικού (άρα ήττα Κολοσσού), νίκη Άρη και ήττα Ηρακλή. Αυτό είναι το περίεργο σενάριο που με νίκη αποκλείεται ο Άρης! Διότι στην τριπλή ισοβαθμία έχει τον Κολοσσό (με τον οποίο έχει 0-2) και τον Ιωνικό (1-1). Αλλά όχι τον Ηρακλή (τον έχει 2-0). Στα παραπάνω αποτελέσματα είναι 7ος ο Κολοσσός και 8ος ο Ιωνικός.

4.Νίκη Κολοσσού (άρα ήττα Ιωνικού) και νίκες για Άρη και Ηρακλή. Τότε έχουμε 7ο τον Κολοσσό και 8ο τον Άρη που υπερέχει (2-0) στην ισοβαθμία με τον Ηρακλή.

5.Νίκη Κολοσσού (άρα ήττα Ιωνικού), νίκη Ηρακλή και ήττα Άρη. Τότε θα είναι 7ος ο Κολοσσός και 8ος ο Ηρακλής.

6.Νίκη Κολοσσού (άρα ήττα Ιωνικού) και ήττες για Άρη και Ηρακλή. Τότε είναι 7ος ο Κολοσσός και 8ος ο Άρης. Διότι στην τριπλή ισοβαθμία με Ηρακλή και Ιωνικό, ο Άρης υπερέχει με το 2-0 επί του συμπολίτη του.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button