Τοπικές Ειδήσεις

«Η φωτιά θα φτάσει στην Χαλκίδα» – Σκηνικό χάους στην Εύβοια

Ανησυχίες για επέκταση του μετώπου στην Εύβοια εξέφρασε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Ανησυχίες για επέκταση του μετώπου στην Εύβοια εξέφρασε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια καίγοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης στο πέρασμά της, ανθρώπινες περιουσίες και πανίδα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, κατήγγειλε ανυπαρξία σχεδίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και σημείωσε πως το «βράδυ κάηκαν 100 χιλιάδες στρέμματα γης, κάηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως, 300 και πλέον κατοικίες έχουν γίνει στάχτη. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση».

«Η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο εδώ

Όπως επισήμανε ο ίδιος «οι πολίτες πάλεψαν όλο το βράδυ για να σώσουν τις περιουσίες τους, αλλά η μάχη ήταν άνιση, η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της. Το βράδυ ζήσαμε έναν εφιάλτη ζωντανό. Να βλέπεις ανθρώπους κρεμασμένους πάνω στις στέγες και το σπίτι να φλέγεται και να μην κατεβαίνουν κάτω».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «έχουν καεί περισσότερες από 200.000 στρέμματα και σε περίπτωση που δεν τεθούν υπό έλεγχο, η φωτιά θα φτάσει χαμηλότερα».

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button