Τοπικές Ειδήσεις

«Θέλω πυροσβέστες, παρακαλάμε 3 ώρες – Έχω 1.000 αστυνομικούς που δεν κάνουν τίποτα» (vid)

Οργή, θλίψη και αγωνία για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Καταγγελίες ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο δεν είναι αρκετές.

Οργή, θλίψη και αγωνία για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Καταγγελίες ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο δεν είναι αρκετές.

Μία νύχτα κόλαση ζει εδώ και ώρες η Αττική με τη φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμα της. Η φωτιά καίει στις Αφίδνες και μοιάζει ανεξέλεγκτη ενώ έχει ανακοινωθεί απόφαση για εκκένωση σε Άγιο Στέφανο, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι.

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι αλλά και οι τοπικές αρχές μιας και η κατάσταση φαίνεται να χειροτερεύει. Αυξάνονται οι καταγγελίες ότι στο σημείο δεν επιχειρούν αρκετές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα Πυροσβεστικό. Παρακαλάμε τρεις ώρες. Έχουμε 1.000 αστυνομικούς που δεν κάνουν τίποτα. Εγώ πυροσβέστες θέλω» φώναξε φανερά εξοργισμένος ο αντιπρόεδρος κοινότητας Αφιδνών στην κάμερα του Open.

Νωρίτερα και μία κάτοικος ξέσπασε μιλώντας στο ίδιο κανάλι λέγοντας πως κάηκαν αλλά δεν ήλθε κανείς.

 

«Καιγόμαστε, καήκαμε μάλλον και δεν ήλθε ούτε ένας άνθρωπος, ούτε ένα πυροσβεστικό. Ήμουν μέχρι τελευταία στιγμή με τη γεώτρηση, δεν έχω εικόνα τι γίνεται. Οι φλόγες ήταν στα δύο μέτρα, έφυγα τελευταία στιγμή και εγώ και ο γιος μου. Δεν ήλθε κανείς. Κανείς όμως. Να πάνε όλοι στο διάολο. Καήκαμε γ@μω την τρέλα μου»

Την ίδια ώρα, έκκληση για βοήθεια απευθύνει μέσω του Sputnik o Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αφιδνών.

«Ζούμε την κόλαση. Είμαστε ανοχύρωτο χωριό. Καιγόμαστε, δεν υπάρχει ούτε ένα πυροσβεστικό»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Sputnik, η τοπική κοινότητα έχει εκκενωθεί, με τη βοήθεια της αστυνομίας ενώ η φωτιά καίει τα πρώτα σπίτια.

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button