ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από την Καρταχένα στην Ευρώπη και η λατρεία για Ινιέστα και Μπάρτσα! (pic)

Ο 24χρονος μέσος από την Κόστα Ρίκα δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να αφήσει το «στίγμα» του στη Λαμία

Ο 24χρονος μέσος από την Κόστα Ρίκα δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να αφήσει το «στίγμα» του στη Λαμία

Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα μπήκε από αυτό το καλοκαίρι ο Κρίστοφερ Νούνιες. Πρόκειται για ένα παιδί 24 ετών, που πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και υπέγραψε στη Λαμία. Με το «καλημέρα» δείχνει καλά στοιχεία, ο νεαρός κεντρικός χαφ από την Κόστα Ρίκα βρίσκεται (για τα καλά) στην «εξίσωση» της ομάδας και φαίνεται πως σύντομα θα μας απασχολήσει εκτενώς.

Πάμε να γνωρίσουμε τον Κοσταρικανό ποδοσφαιριστή μέσα από έναν δεκάλογο:

1) Αποτελεί «γέννημα – θρέμμα» της Καρταχένα της χώρας του. Ντεμπουτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο στις 25 Σεπτεμβρίου του 2016 σε ένα ματς με αντίπαλο τη Σαν Κάρλος, όταν στο 81′ της αναμέτρησης αντικατέστησε τον Αντριάν Μαρέρο. Εκείνη την ημέρα ήταν 18 ετών, 9 μηνών και 17 ημερών.

2) Συνολικά με τη φανέλα της αγωνίστηκε σε 130 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, όπου σημείωσε 16 γκολ και έδωσε 10 ασίστ.

3) Τον Φεβρουάριο του 2020 έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική του ομάδα σε επίπεδο ανδρών, ενώ το 2017 ήταν στην αποστολή της U20 που συμμετείχε στην τότε τελική φάση του αντίστοιχου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Κόστα Ρίκα έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης και Νούνιες «έγραψε» 2 συμμετοχές.

4) Ο άνθρωπος που τον παρότρυνε περισσότερο από κάθε άλλον να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ήταν η μητέρα του. Οταν ήταν 5 ετών τον έγραψε σε μία ακαδημία και το όνειρό της ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

5) Μάλιστα δεν ξεχνά τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε. Γεννημένος στο Ελ Γκουάρκο, μία πόλη περίπου 40.000 κατοίκων, οι γονείς του τα έφερναν δύσκολα πέρα όμως πάντα τον βοηθούσαν. Στο μπράτσο του υπάρχει ένα μεγάλο τατουάζ που δείχνει ένα μικρό παιδί με το «10» στην πλάτη να περνά ράγες τρένου μαζί με έναν άνδρα και μία γυναίκα και έχοντας μία μπάλα στα πόδια. Πρόκειται για την αυτοβιογραφία του, αφού απεικονίζει την περιοχή που μεγάλωσε, εκείνον, τους γονείς του και τη διαδρομή που έκαναν όλοι μαζί με τα πόδια, όταν τον συνόδευαν στην ακαδημία ποδοσφαίρου όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.
....

6) Είναι fun της Μπαρτσελόνα και οι «μπλαουγκράνα» αποτελούν την ομάδα των ονείρων του.

7) Ο ποδοσφαιριστής που θαυμάζει και αποτελεί το ίνδαλμά του είναι ο Ινιέστα. Το παιδικό του δωμάτιο κοσμούσαν πολλές αφίσες του Ισπανού χαφ που για χρόνια αγωνίζονταν στους Καταλανούς.

8) Μέχρι και πρότινος φοιτούσε σε κολέγιο της χώρας του αλλά τα μαθήματα διακόπηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θέλει κάποια στιγμή να συνεχίσει τις σπουδές του.

9) Ο Ερνάν Μέντφορντ ήταν εκείνος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να πει το «ναι» στη Λαμία και για πρώτη φορά να φύγει από την Κόστα Ρίκα. Ο παλαίμαχος συμπατριώτης του φορ αγωνίζονταν τη δεκαετία του ’90 στην Ευρώπη (Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ραπίντ Βιέννης, Ράγιο Βαγιεκάνο, Φότζια) και τον παρότρυνε να έρθει στην Ελλάδα και ευρύτερα τη «Γηραιά Ηπειρο» ώστε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να εξελιχθεί.

10) Το παρατσούκλι του είναι «Μίτσι», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «παιδί μου».

Διαβάστε επίσης

Back to top button