Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δημήτρης Σαραβάκος: Γιατί δεν έγινε ποτέ η μεταγραφή στη Γιουβέντους

Οι δύο ματσάρες του 1987, η αποθέωση του Καμπρίνι και ο φόβος

Οι δύο ματσάρες του 1987, η αποθέωση του Καμπρίνι και ο φόβος

Ένα από τα πιο διάσημα φλερτ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν αυτό που είχε ο Δημήτρης Σαραβάκος με τη Γιουβέντους, αλλά ποτέ δεν προχώρησε.

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 1987. Για τον β’ γύρο του κυπέλλου UEFA, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Γιουβέντους. Είναι το ένα από τα δύο παιχνίδια (το άλλο ήταν η ρεβάνς) που επιβεβαίωσαν ότι οι Μπιανκονέρι έμπαιναν σε μια μεταβατική, όχι και τόσο επιτυχημένη, περίοδο. Η ομάδα των Τζοβάνι Τραπατόνι και Μισέλ Πλατινί αποτελούσε παρελθόν… Ηταν, όμως, και το παιχνίδι που έκανε τους Ιταλούς να τρελαθούν με έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή. Και όταν λέμε «τους Ιταλούς», το εννοούμε: Παίκτες, δημοσιογράφοι, οπαδοί, ακόμη και ο Τζάνι Ανιέλι εξεπλάγησαν με αυτό που είδαν.

Υποθέτουμε ότι το ίδιο συνέβη και με τον Στέφανο Τακόνι, ο οποίος στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ είδε τη μπάλα να πηγαίνει στο παραθυράκι της εστίας του. Ο «ένοχος» ήταν ο Σαραβάκος, ο οποίος με μία σουτάρα υποχρέωσε τη Γιουβέντους σε ήττα (1-0). Και δύο εβδομάδες μετά, στη ρεβάνς στο Κομουνάλε, ο Ελληνας άσος θα έβρισκε ξανά δίχτυα. Οι πράσινοι θα έχαναν με 3-2 αλλά θα έπαιρναν μια τεράστια πρόκριση, γράφοντας ιστορία. Και παράλληλα, άρχισε μια άλλη… ιστορία. Μεταγραφική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο αφιέρωμα των Italians

Διαβάστε επίσης

Back to top button