Άλλα αθλήματα

Στην Aprilia έως το 2022 ο Μάβερικ Βινιάλες!

Ο Μάβερικ Βινιάλες θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Aprilia από το 2022 όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα.

Ο Μάβερικ Βινιάλες θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Aprilia από το 2022 όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα.

Ο Μάβερικ Βινιάλες θα αποτελέσει επίσημα οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Aprilia από τη σεζόν του 2022, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1+1 έτη. O Ισπανός διανύει τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του έχοντας έρθει σε ρήξη με τη Yamaha λόγω των πολύ κακών εμφανίσεών του.

Μάλιστα, η ιαπωνική ομάδα δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο GP Αυστρίας για παρατυπίες στην οδήγησή του στο GP Στυρίας. Μπορεί ο ίδιος να ζήτησε συγγνώμη από τη Yamaha, όμως παραμένει άγνωστο το αν θα τον ξαναδούμε πάνω στη M1 φέτος.

Η ομάδα που τον προσέγγισε αμέσως μετά τη λύση του συμβολαίου του από τη Yamaha μετά το GP Ολλανδίας ήταν η Aprilia και το 2022 θα πλαισιώσει τον Αλέις Εσπαργκαρό πάνω στην RS-GP. To ιταλικό εργοστάσιο είχε πραγματοποιήσει δοκιμές με τον πρώην αναβάτη της Ducati, Αντρέα Νοτιβιτσιόσο, όμως επέλεξε να υπογράψει συμβόλαιο με τον Βινιάλες.

Η απόδοση της Aprilia στο MotoGP έχει ανοδική πορεία, όμως παραμένει ο μοναδικός κατασκευαστής που δεν έχει πάρει ακόμα νίκη. Ο Εσπαργκαρό έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα φέτος την 6η θέση σε αγώνα.

Ο CEO της Aprilia, Μάσιμο Ριβόλα είναι πολύ ενθουσιασμένος με την έλευση του Βινιάλες. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με τον Μάβερικ Βινιάλες, έναν οδηγό πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Μάβερικ έχει τρομερό ταλέντο και μεγαλώνει όλο και περισσότερο την αξία του αγωνιστικού προγράμματός μας. Είναι τιμή μας που θα μοιραστούμε το ταλέντο μας με τον Βινιάλες, όπως επίσης το πάθος και τον ενθουσιασμό μας. Είμαι πεπεισμένος πως όπως ο Αλέις, θα αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα του προγράμματός μας».

Ο Βινιάλες θα γίνει για δεύτερη φορά teammate με τον Αλέις Εσπαργκαρό, με τους δύο αναβάτες να έχουν αγωνιστεί μαζί στη Suzuki τη διετία 2015-2016.

πηγή: gazzetta.gr

Photo-courtesy-Monster-Energy-Yamaha

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button