Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League: Στόχος να αποφευχθεί το… φιάσκο του Σεπτεμβρίου!

Στη ΓΣ της ερχόμενης Δευτέρας ρίχνουν το βάρος τους στη Λίγκα μήπως γίνει η σέντρα το διήμερο 28-29/8 και αποφευχθεί το φιάσκο του Σεπτέμβριου.

Στη ΓΣ της ερχόμενης Δευτέρας ρίχνουν το βάρος τους στη Λίγκα μήπως γίνει η σέντρα το διήμερο 28-29/8 και αποφευχθεί το φιάσκο του Σεπτέμβριου. Μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Super League, απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος που, όπως έχει γραφτεί, δεν θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Χωρίς αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Super League που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης.

Είχε προηγηθεί η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης λόγω μη απαρτίας, που είχε ως αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος και αφού δεν συνέβη αυτό, στο συμβούλιο που ακολούθησε, δεν ορίστηκαν τα παιχνίδια της πρεμιέρας και της 2ης αγωνιστικής (για να συμβεί αυτό έπρεπε να εγκριθεί η προκήρυξη).

Η πρεμιέρα λοιπόν, δεν θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (είναι οριστικό και ειπώθηκε και από το προεδρείο στο περιθώριο της ΓΣ που δεν έγινε σήμερα) αφού δεν τηρείται το 96ωρο που προβλέπει το άρθρο 22 του ΚΑΠ για να έχουν ενημερωθεί οι ομάδες για το πρόγραμμα. Απομένει μόνο η ανακοίνωση της αναβολή της που θα γίνει μετά τη β’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί για την Πέμπτη 19/8. .

Στη Λίγκα πάντως, ρίχνουν όλο το βάρος τους στο νέο γύρο των συνελεύσεων που θα αρχίσει τη Δευτέρα 23/8 μήπως και βρεθεί μέχρι άκρη και το πρωτάθλημα αρχίσει το διήμερο 28-29. Σε διαφορετική περίπτωση πάει για τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα για το διήμερο 11-12/9, μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας, εξέλιξη που θα είναι φιάσκο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για να γίνει η σέντρα βέβαια, θα πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί αφού αυτή τη στιγμή η Λίγκα είναι χωρισμένη στα δύο, από επτά ομάδες σε κάθε στρατόπεδο. Στο ένα είναι οι έξι που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και θέλουν κεντρική διαχείριση (Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία, Παναιτωλικός) και ο ΠΑΟΚ. Το γκρουπ των έξι έχει πρόταση από την Cosmote που όμως, δεν τους καλύπτει και θέλουν κεντρική διαχείριση για τη σεζόν 2022-23 ενώ ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται μόνος του.

Στο άλλο γκρουπ είναι οι υπόλοιπες ομάδες, που συνάπτουν συμβόλαια διετούς διάρκειας (τελευταίο παράδειγμα ο ΟΦΗ).

Η ανακοίνωση της Λίγκας:

Λόγω μη επίτευξης απαρτίας στη σημερινή Γενική Συνέλευση, θα λάβει χώρα νέα Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης.

Το άρθρο 22 του ΚΑΠ:

πηγή: bwinSport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button