Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Έσωσε την παρτίδα στο τέλος ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος, όμως η Ριέκα κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία από την Τούμπα στα playoff του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος, όμως η Ριέκα κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία από την Τούμπα στα playoff του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ έσωσε την παρτίδα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γκάλεσιτς να κάνει «δώρο» και το ματς κόντρα στη Ριέκα να λήγει με σκορ 1-1.

ΠΑΟΚ και Ριέκα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, ένα σκορ το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης, αφού ο Δικέφαλος ήταν κυρίαρχος, όμως παρόλα αυτά έσωσε την… παρτίδα στο τελευταίο λεπτό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε παρόμοια… συνταγή με το ματς κόντρα στη Μποέμιαν, τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια και Ροντρίγκο, στο κέντρο δίδυμο αποτέλεσαν οι Κούρτιτς και Σβαμπ, στα πλάγια της επίθεσης βρέθηκαν οι Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, ενώ πίσω από τον Σβιντέρσκι ήταν ο Μπίσεσβαρ.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό. Με τους Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί κυρίως να πρωταγωνιστούν στα πρώτα λεπτά, προσπάθησαν να βάλουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιες ευκαιρίες.

Στο 9ο λεπτό, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έριξε… κεραυνό έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ με μία παρόμοια φάση, ο Κούρτιτς προσπάθησε να στείλει στα δίχτυα τη μπάλα στο 28′. Βέβαια, λίγο νωρίτερα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με φοβερή απόκρουση «έσωσε» τον ΠΑΟΚ, στην πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με τον Τόμετσακ να σουτάρει, τη μπάλα να αλλάζει πορεία μετά την κόντρα στον Βιεϊρίνια και τον Έλληνα πορτιέρο να διώχνει δύσκολα.

Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν τη συγκέντρωσή τους, μένοντας σε μία ανούσια κατοχή, καθώς οι Κροάτες βρήκαν τον τρόπο και έκλεισαν όλους τους χώρους. Μάλιστα, στο 33ο λεπτό βρήκαν και τον δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Ιβάν Λεπινίτσα να κάνει το 0-1 με σουτ έξω από την περιοχή.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε να βρει απάντηση, με τον Σβιντέρσκι να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 39ο λεπτό, καθώς το σουτ του κόντραρε σε παίκτη να κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το γκάζι… πατημένο στο δεύτερο ημίχρονο, ξέροντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για το αντίθετο. Έκλεισε τη Ριέκα στο δικό της μισό, «σφυροκοπώντας» το αντίπαλο τέρμα. Σβιντέρσκι, Κούρτιτς και Ελ Καντουρί απείλησαν με σουτ, ενώ μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν αυτή στο 58′, όταν ο Βιεϊρίνια έκανε πολύ ωραία κίνηση με τη μπάλα, σέντραρε με τον Ελ Καντουρί από κοντά να μη μπορεί για ελάχιστα εκατοστά να βρει με το κεφάλι τη μπάλα και τον Πρσκαλο να αποκρούει.

Στο 69ο λεπτό, ο Δικέφαλος έχασε εκ νέου τεράστια ευκαιρία, με τον Σβαμπ να κάνει ψαλιδάκι, τον τερματοφύλακα να είναι εκτός θέση, όμως ο Βούκσεβιτς πάνω στη γραμμή έδιωξε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κούρτιτς έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, με το σουτ που έκανε από πολύ κοντά να φεύγει ψηλά άουτ. Χαρακτηριστικό της εικόνας του ματς είναι πως μέχρι το 75ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 15 κόρνερ, ενώ μετρούσε 14 τελικές.

Ο Σβιντέρσκι έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 80ο λεπτό, με την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια. Ο Δικέφαλος δεν σταμάτησε, καθώς ο Πολωνός με προβολή δεν κατάφερε να στείλει στα δίχτυα τη μπάλα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης μετά από κόρνερ, ο Κρέσπο παίρνει την κεφαλιά με τον Πρσκαλο ωστόσο να διώχνει ξανά πολύ δύσκολα.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε αυτό που έψαχνε σε όλη την αναμέτρηση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γκάλεσιτς να κάνει δώρο στους «ασπρόμαυρους». Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με κεφαλιά έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του τη μπάλα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button