Άλλα αθλήματα

Σαν Σήμερα: Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Στις 19 Αυγούστου του 2016, η Κατερίνα Στεφανίδη κατακτάει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στις 19 Αυγούστου του 2016, η Κατερίνα Στεφανίδη κατακτάει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σαν Σήμερα πριν από 5 χρόνια, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα Επί Κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Αυγούστου 2016 όταν το γυναικείο άλμα επι κοντώ αποκτάει μία καινούργια «βασίλισσα των αιθέρων». Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χάρισε στην Ελλάδα το 6ο μετάλλιο σε όλη τη διοργάνωση, μετά την πραγματοποίηση άλματος στα 4.85μ.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου θα ανέβει η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος αλλά παραπάνω αποτυχημένα άλματα. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Νεοζηλανδή Ελίζα Μακ Κάρτνεϊ με άλμα στα 4.80μ.

Η 26χρονη τότε Κατερίνα Στεφανίδη (γεννημένη στις 4 Φεβρουαρίου του 1990) βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Ένα χρόνο πριν το Ρίο είχε βγει δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα με άλμα στα 4,75. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία της εως τότε καριέρας της, θα έρθει λίγους μόνο μήνες πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο, με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ.

Αυτό είναι το 7ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του Ελληνικού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τους Σπύρο Λούη, Κωνσταντίνο Τσικλητήρα, Βούλα Πατουλίδου, Κώστα Κεντέρη, Αθανασία Τσουμελέκα και Φανή Χαλκιά.

Να σημειωθεί ότι το επι κοντώ γυναικών είναι ένα τα πιο πρόσφατα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Για την ακρίβεια η πρώτος διαγωνισμός γυναικών στο άλμα επι κοντώ σε επίπεδο Ολυμπιακών ήταν το 200 στο Σύδνευ με πρωταθλήτρια την Στέισι Ντραγκιλά.

19 Αυγούστου: Σαν σήμερα στον παγκόσμιο αθλητισμό
2018 Η Εθνική ομάδα πόλο των εφήβων του Δημήτρη Κραβαρίτη κατακτά το χρυσό μετάλλιο νικώντας με 9-8 την Ισπανία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Εφήβων που διεξήχθη στην Ουγγαρία. Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στους οικοδεσπότες Ούγγρους.

2016 Ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς, Παού Γκασόλ φτάνει τους 3.331 πόντους, ευστοχώντας σε τρίποντο, στο 8:49 του ημιτελικού με τις ΗΠΑ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Φτάνοντας τους 12 πόντους, 1.11΄΄ πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ανεβαίνει στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής Ισπανίας, αφήνοντας δεύτερο τον θρυλικό Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο.

2002 Ο Περικλής Ιακωβάκης καταρρίπτει το ”στοιχειωμένο” ρεκόρ του Θανάση Καλογιάννη στα 400μ (48.80 από τις 19/7/1987) με 48.66 στο μίτινγκ του Λιντς.

2001 Με τη νίκη του στο Grand Prix της Ουγγαρίας, ο Michael Schumacher εξασφαλίζει τον τίτλο και ισοφαρίζει το ρεκόρ του Alain Prost με 51 νίκες σε Grand Prix και 4 παγκόσμιους τίτλους.

2001 Η Εθνική εφήβων πόλο κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κερδίζοντας 8-7 την Κροατία στον τελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

1995 Ο Mike Tyson κερδίζει τον Peter McNeilly σε έναν αγώνα που κράτησε 89 δευτερόλεπτα. Είναι ο πρώτος αγώνας του Tyson αφότου βγήκε από τη φυλακή, όπου παρέμεινε 3 χρόνια καταδικασμένος για βιασμό.

1993 Ο Sergei Bubka κερδίζει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στην Στουτγκάρδη.

1981 Ο Αμερικανός Renaldo Nehemiah σπάει στη Ζυρίχη το φράγμα των 13 δευτερολέπτων στα 110μ εμπόδια με 12.93.

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button